Skip to main content

Δεσμεύσεις Αβραμίδη για την καθαριότητα

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν τα μέτρα στους τομείς της αποκομιδής των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, όπως ανακοίνωσε ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στ. Αβραμίδης κατά την τελετή πα
Με φόντο τους λόφους σκουπιδιών και τα χαλασμένα απορριμματοφόρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή παράδοσης- παραλαβής της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, παρουσία του νέου δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

«Δέσμευσή μας είναι έως το καλοκαίρι να έχουμε μια πεντακάθαρη πόλη,πολύ πιο καθαρή από αυτή που είχαμε. Τις επόμενες ημέρες θαανακοινώσουμε τα μέτρα στους τομείς της αποκομιδής των σκουπιδιών καιτης ανακύκλωσης, όπου χρειάζεται η συμμετοχή του πολίτη. Θα πρέπει νακαταλάβουν οι κάτοικοι ότι η πόλη είναι δική τους και χωρίς τη δικήτους βοήθεια δεν θα έχουμε ποτέ καθαρή πόλη», δήλωσε ο νέος αντιδήμαρχος Στάθης Αβραμίδης.

«Οι όμοροι δήμοι συνδράμουν στο έργο της καθαριότητας, όμως αυτό δενμπορεί να συνεχιστεί για αρκετό διάστημα. Σκοπός μας είναι νακαθαριστεί η πόλη και να επιδιορθωθούν τα οχήματα που έχουν βλάβες», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Κώστας Καζαντζίδης τόνισε πως το πρόβλημα που υπάρχει αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη με τα σκουπίδια θα πρέπει άμεσα να λυθεί.

Περίπου το 70% των απορριμματοφόρων του κεντρικού δήμου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας και έλλειψης ανταλλακτικών. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν μόλις 20 απορριμματοφόρα, από τα συνολικά 68 που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του κεντρικού δήμου.