Skip to main content

ΔΕΘ - Helexpo: Εμείς ζητήσαμε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ζήτησε από τον δήμαρχο την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Εξηγήσεις για τους λόγους τους οποίους επιλέχθηκε να γίνει η έκτακτη συνεδρίαση «δια περιφοράς» για τα θέματα της ΔΕΘ και των λεωφορειων έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής.

Αφού ανακοίνωσε ότι και σήμερα παρατάξεις της αντιπολίτευσης επέλεξαν να απέχουν από τη συνεδρίαση, τόνισε ότι αυτές τις στιγμές η Θεσσαλονίκη βιώνει μια μεγάλη επέκταση των κρουσμάτων κορωνοϊού. «Είναι αδιανόητο να κάνουμε εμείς δια ζώσης συνεδριάσεις και αυτό είναι η απάντηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ζητά επιμόνως δια ζώσης συνεδριάσεις. Εγώ προσωπικά και ως γιατρός δεν πρόκειται να το κάνω αυτό, δεν θα βάλω κανένα συνάδερφο σε κίνδυνο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβλής.

Υπενθυμίζεται ότι και από τη σημερινή συνεδρίαση απέχουν οι παρατάξεις των Βούγια, Νοτοπούλου, Ζαριανόπουλου, Ρακκά, Γαζάκη, Τρεμόπουλου (δείτε εδώ).

Απαντώντας γιατί δεν έγινε η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης σημείωσε ότι πως το «δια περιφοράς» είναι πιο διευρυμένο θεσμικά. Τηλεδιάσκεψη μέσα στο θέρος όταν κάποιος είναι σε Χαλκιδική ή σε κάποιο νησί, είναι πολύ δύσκολο να γίνει». «Λυπάμαι που κάποια μερίδα της αντιπολίτευσης το πήρε διαφορετικά», σημείωσε ο κ. Τσαβλής.

Σχολιάζοντας τη στάση παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την αποχή τους και από την σημερινή συνεδρίαση, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής ξεκαθάρισε πως λόγω κορωνοϊού δεν πρόκειται να γίνει δια ζώσης συνεδριάσεις.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας ξεκαθάρισε ότι ο εκθεσιακός φορέας ζήτησε από τον δήμαρχο την έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος.

«Η ανάπλαση όσον αφορά στην προετοιμασία είναι σε εξέλιξη. Είχαμε βάλει ως στόχο τον περασμένο Απρίλιο να προκηρύξουμε τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Επειδή όμως καθυστερήσαμε λόγω του κορωνοϊού, προσπαθούμε με τη δουλειά μας να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Με βάση τις προθεσμίες που μας είχε δώσει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να γίνει μια έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, εν όψει της συνεδρίασης του Κεντρικό Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο», υπογράμμισε ο κ. Τζήκας.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση που έχει σχεδιαστεί για τη ΔΕΘ, τόνισε ότι είναι προς όφελος της πόλης, ενώ στην τοποθέτησή του έδωσε απαντήσεις για τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί.