Skip to main content

ΔΕΘ: Άνοιξε τις πύλες της η 2η Διεθνής Έκθεση Sportexpo (φωτο+vid)

Από 30 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου θα παρουσιασθούν οι τελευταίες εξελίξεις στον αθλητισμό και τα πιο σύγχρονα αθλητικά προϊόντα και υπηρεσίες

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η 2η Διεθνής Έκθεση Αθλητικών Ειδών & Εξοπλισμού Sportexpo Marathon στη ΔΕΘ-ΗΕLEXPO, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Ηelexpo, Τάσος Τζήκας, ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Γιώργος Δημαρέλος, η Αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπουλου.

Ο κ. Βασιλειάδης, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στις δράσεις που προχωρά το υπουργείο προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση στην άθληση σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, ενώ ανέφερε ότι η Sportexpo είναι σημαντική για να αναδεικνύεται ο αθλητισμός.

«Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι η χαρά της έκφρασης, είναι η χαρά της συμμετοχής, η χαρά του ευ αγωνίζεσθαι, η χαρά της επίτευξης και πολλές φορές και της μη επίτευξης των στόχων» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στον εθνικό εκθεσιακό φορέα σημείωσε πως αποτελεί κομβικό κομμάτι για όλη τη χώρα και πρέπει να αποτελέσει τον οικονομικό και κοινωνικό άξονα ανάπτυξής της.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, έκανε λόγο για ένα σημαντικό γεγονός που καθιερώνεται στον αθλητικό χώρο, σημειώνοντας πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να ξαναγίνει η πρωτεύουσα του αθλητισμού. Δεσμεύθηκε δε πως οι επόμενες διοργανώσεις της Sportexpo Marathon θα την κάνουν πραγματικά διεθνή.

«Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη που έχει να υπερηφανεύεται για τις αθλητικές της επιδόσεις» σημείωσε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Δημαρέλος, που μετέφερε την βούληση του δήμου να αναδείξει ακόμα περισσότερο αυτή την πλευρά της.

Την επιτυχία της Sportexpo Marathon για μια ακόμη χρονιά υπογράμμισε ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Ανατολίτης, κάνοντας λόγο για έναν θεσμό που γεννιέται.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, σημείωσε πως το να συγκεντρώνεται ό,τι έχει σχέση με τον αθλητισμό σε μία έκθεση κεντρίζει το ενδιαφέρον των νέων και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

Χαιρετισμό για την έκθεση έστειλε και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση του 2016, η Sportexpo Marathon έρχεται το 2017 ακόμα πιο δυναμική. Περισσότερα από 28.000 άτομα επισκέφτηκαν την προηγούμενη διοργάνωση, αριθμός που έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για την επιτυχία της επόμενης.

Στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, του Εθνικού Εκθεσιακού Φορέα ΔΕΘ ΗΕLEXPO, από 30 Μαρτίου και έως 1 Απριλίου 2017 θα παρουσιασθούν οι τελευταίες εξελίξεις στον αθλητισμό και τα πιο σύγχρονα αθλητικά προϊόντα και υπηρεσίες ενώ η έκθυεση διοργανώνεται και πραγματοποιείται σε συνέργεια με τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που είναι προγραμματισμένος για τις 2 Απριλίου.

Το ωράριο της Sportexpo Marathon την Παρασκευή και το Σάββατο είναι 10:00 με 20:00, ενώ η είσοδος και το πάρκινγκ είναι δωρεάν.