Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
x

ΔΕΘ-HELEXPO ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ «AGROTHESSALY»

Το 2017 η «Agrothessaly» θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου στη θεσσαλική πρωτεύουσα και θα διοργανώνεται ανά διετία

Στη δημιουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, «Agrothessaly», προχωρούν η ΔΕΘ-Helexpo και ο δήμος Λάρισας, επανασχεδιάζοντας από κοινού την Πανελλήνια Γεωργική, Κτηνοτροφική, Περιβαλλοντική Έκθεση Λάρισας, που διοργανώνεται εδώ και 20 χρόνια από τον τοπικό δήμο, στην «καρδιά» της Ελλάδας. Στόχος της νέας αυτής κοινής προσπάθειας είναι να αναδειχθεί η εν λόγω διοργάνωση ως το μεγαλύτερο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός του κλάδου. Το νέο εγχείρημα εντάσσεται στη στρατηγική του εθνικού εκθεσιακού φορέα για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και δη της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν σήμερα σχετικό μνημόνιο συνεργασίας στη Λάρισα, όπου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η «Agrothessaly». Το 2017 η «Agrothessaly» θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου στη θεσσαλική πρωτεύουσα και θα διοργανώνεται ανά διετία. Στη νέα έκθεση θα συμμετέχουν κορυφαίες εταιρείες του αγροτικού κλάδου, θα παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις στην αγροτική επιχειρηματικότητα, ενώ θα πραγματοποιείται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και επιδείξεων.

Για το νέο εγχείρημα ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική στιγμή για την Λάρισα την στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τη ΔΕΘ-Helexpo, σημειώνοντας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου πως αυτή η συνεργασία συμβάλλει στην πολυεπίπεδη προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή για την ανάδειξη της Λάρισας ως πρώτου περιφερειακού πόλου ανάπτυξης στην χώρα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η συμφωνία θέτει την πόλη της Λάρισας, με πιο έντονο τρόπο στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας, ενώ υπογράμμισε πως η έκθεση μπορεί να λάβει και διεθνή χαρακτήρα.

«Στόχος μας είναι από εδώ, από τη Λάρισα, να προβάλλονται τα προϊόντα της ελληνικής και διεθνούς παραγωγής, να ενημερώνονται οι επισκέπτες για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και να δίνεται η δυνατότητα εμπορικών επαφών μεταξύ εκθετών και εμπορικών επισκεπτών» σημείωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.  Τόνισε μάλιστα πως «ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, με τη μακρά του εμπειρία στη διοργάνωση των Agrotica και Zootechnia, δύο ιδιαίτερα επιτυχημένων εκθέσεων, βλέπει τη συνεργασία του με τον δήμο Λάρισας, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην προβολή του αγροτικού κλάδου την τελευταία 20ετία, ως ένα νέο εφαλτήριο προβολής της αγροτικής επιχειρηματικότητας και ανάδειξης της παραγωγής της περιφέρειας». Όπως ανέφερε, οι δύο πλευρές θα κινηθούν με γνώμονα τη δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης έκθεσης για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, που θα συνδυάζει την τεχνογνωσία του εθνικού εκθεσιακού φορέα και την γνώση του δήμου Λάρισας για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ