Skip to main content

ΔΕΘ: Οι επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών-Συνωστισμός στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου

Το πρώτο σαββατοκύριακο ανήκει, ως είθισται στον εκάστοτε πρωθυπουργό - Πλήρες το πρόγραμμα των επισκέψεων των πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων.

Πλήρες είναι το πρόγραμμα των επισκέψεων των πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων και Κινήσεων στη φετινή 85η Διεθνή Έκθεση. Το πρώτο σαββατοκύριακο ανήκει, ως είθισται στον εκάστοτε πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στη Θεσσαλονίκη από αύριο Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, με πρόγραμμα εκτός ΔΕΘ, το οποίο οριστικοποιείται σήμερα. Όπως αποκάλυψε χθες η Voria.gr ο πρωθυπουργός αύριο θα επισκεφθεί τον σταθμό Αγία Σοφία του Μετρό προκειμένου να δει τις εργασίες επανατοποθέτησης κάποιων εκ των αρχαιοτήτων που είχαν απομακρυνθεί το 2017. Παράλληλα, πρόκειται να ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσει και ένα ακόμη μουσείο αρχαιοτήτων του μετρό (εκτός από εκείνο στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά), το οποίο θα είναι σε τριώροφο υπόγειο χώρο, στον επίσταθμο, μεταξύ των σταθμών Πανεπιστήμιο και Σιντριβάνι.

Το επίσημο πρόγραμμά του ξεκινά το πρωί του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου με συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και περιοδεία στα περίπτερα και το βράδυ, στις 8, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του, στο πλαίσιο των εγκαινίων της φετινής διοργάνωσης. Στην τελετή θα παρευρεθούν περί τα πεντακόσια άτομα, με προσκλήσεις και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Το επίσημο πρόγραμμα του πρωθυπουργού κλείνει με τη συνέντευξη Τύπου η οποία θα ξεκινήσει στις 12, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, επίσης στο «Ι. Βελλίδης».

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Πράσινης Αριστεράς, στις 11, στην αίθουσα C του “Ι. Βελλίδης”. Στο σχήμα αυτό συμμετέχουν στελέχη του οικολογικού χώρου τα οποία αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποιο γνωστό εκπρόσωπο τον Θράσο Φωτεινό.

Μία μέρα μετά, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, σειρά παίρνει το Πράσινο Κίνημα, ένα σχήμα το οποίο προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους, εκπρόσωποι του οποίου (Κώστας Καλογράννης κ.ά.) θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις 13:00, επίσης στην αίθουσα C του “Ι. Βελλίδης”.

Μεγάλος συνωστισμός από πολιτικές παρουσίες υπάρχει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 12:00 με τη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην αίθουσα C του «Ι. Βελλίδης».

Στις 16:00 θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά η οποία θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO και στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα. Στις 20:00 θα μιλήσει στην αίθουσα Ελλοπία του «Ι. Βελλίδης». Η κ. Γεννηματά ούτε και φέτος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Ενδέχεται, πάντως, να πραγματοποιήσει κάποια φιλική συνάντηση με δημοσιογράφους, όπως συνέβη και πέρυσι.

Ενδιαμέσως, στις 18:30 θα βρεθεί στην ΔΕΘ ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO και στην συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα περίπτερα.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου. Η πολιτική αυλαία ανοίγει  στις11:00 με τη συνέντευξη Τύπου των δύο συνεκπροσώπων των Οικολόγων Πρασίνων (Δημήτρη Πολιτόπουλου και Έλενας Μπότση) στην αίθουσα Β' του «Ν. Γερμανός». Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πολιτική εκδήλωση του κόμματος στον ίδιο χώρο.
Στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, στην αίθουσα C του «Ν. Γερμανός».

Το πρόγραμμα κλείνει στις 20:00 με την ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην αίθουσα Ελλοπία 2 του «Ι. Βελλίδης».

Το δεύτερο σαββατοκύριακο της ΔΕΘ ανήκει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να έρθει στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου. Το επίσημο πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στη ΔΕΘ, το πρωί του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου και στις 8 το βράδυ την ομιλία του στο “Ι. Βελλίδης”.Το πρόγραμμά του κλείνει με τη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή 19 του μήνα, στις 12:30 στο «Ι. Βελλίδης».

Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί και σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης, η οποία θα γίνει στις 17:30 στο «Μακεδονία Παλάς».

Προς το παρόν δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία για επίσκεψη στη ΔΕΘ αντιπροσωπείας των Πρασίνων, στους οποίους βασικά στελέχη είναι οι δύο πρώην ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος και Μιχάλης Τρεμόπουλος. Κατά τα φαινόμενα, δεν πρόκειται να επισκεφθεί τη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενδεχομένως και λόγω των υγειονομικών περιορισμών, σύμφωνα με τους οποίους το χώρο επισκέπτονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν πιστοποιητικό πρόσφατης νόσησης.