Skip to main content

Δεύτερη θητεία για τον Κάρολο Παπούλια

Επανεξελέγη για δεύτερη φορά στο ανώτατο αξίωμα της χώρας ο Κάρολος Παπούλιας, εξασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία 266 ψήφων. «Να συστρατευτούμε για μία ιστορική μετάβαση», δήλωσε ο κ. Παπούλιας.
Επανεξελέγη για δεύτερη φορά στο ανώτατο αξίωμα της χώρας ο Κάρολος Παπούλιας, εξασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία από το εκλογικό σώμα της Βουλής, με 266 ψήφους.

Όπως προέκυψε από τη διαδικασία, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο κ. Παπούλιας είναι από σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας για δεύτερη συνεχόμενη πενταετία, καθώς ψηφίστηκε από 266 βουλευτές. «Παρών» δήλωσαν οι 32 βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απόντες ήταν δύο βουλευτές.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, τον κ. Παπούλια επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το προεδρείο της Βουλής, όπου ο κ. Πετσάλνικος του ανακοίνωσε το αποτέλεσμα.

«Είναι μεγάλη η τιμή που μου γίνεται και πολύ μεγαλύτερη η ευθύνη πουαναλαμβάνω σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικάυποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο το προεδρείο της Βουλής.

«Έχουμε όλοι μας το καθήκον να στρατευθούμε για μια ιστορική μετάβαση και στην αντίπερα όχθη πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί ενωμένοι», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, λίγο μετά την επανεκλογή του στο αξίωμα και τόνισε: «Σε αυτήν την προσπάθεια στρατεύομαι μαζί σας».

Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο, για να ξεπεραστεί η κρίση, «να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

«Πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοση των θεσμών της ελληνικής πολιτείας», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Ένα δίκαιο, ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση και να ανοίξει δρόμους καλύτερους και ευτυχέστερους για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Παπούλιας, φανερά συγκινημένος.

Η ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου.

Συγχαρητήρια από Παπανδρέου και Σαμαρά

«Κύριε Πρόεδρε, συγχαρητήρια θερμά, με όλη την αγάπη. Τιμήσατε με τον καλύτερο τρόπο το αξίωμα αυτό και υπάρχει ευρύτατη συναίνεση, όπως βλέπετε, στο πρόσωπό σας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσκεψη του στον Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επανεκλογή του κ. Παπούλια.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα η ίδια συναίνεση διαμορφώνεται και για την αντιμετώπιση της κρίσης που περνάει η χώρα:

«Είμαι σίγουρος ότι μπροστά και στις εθνικές κρίσεις, διότι περνάει μια μεγάλη περιπέτεια η χώρα, διαμορφώνεται μια ευρύτατη συναίνεση και στον ελληνικό λαό, για να στηριχθούν οι πολιτικές που χρειάζονται για να πάμε μπροστά», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας η σημερινή μέρα και καλή σας επιτυχία».

Συγχαρητήρια στον Κάρολο Παπούλια έδωσε και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Κατά την επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχήθηκε καλή δύναμη στον κ. Παπούλια και έκανε λόγο για «πανηγυρική επανεκλογή».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας τον ευχαρίστησε για τη στήριξη και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα αγωνιστούμε».