Skip to main content

Deutsche Telekom:« Δεν επαναδιαπραγματευόμαστε για τον ΟΤΕ»

Στελέχη του γερμανικού οργανισμού υπενθυμίζουν με νόημα ότι έχουν επενδύσει στον ΟΤΕ β3,8 δισ. ευρώ. Ανάγκη μείωσης του προσωπικού του ΟΤΕ, βλέπουν οι Γερμανοί.
Σαφές μήνυμα έστειλε στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του Δημοσίου με την Deutsche Telekom, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας, Guido Kerkhoff, σε εκδήλωση, που οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Αθήνα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Kerkhoff  δήλωσε πως «έχουμε επενδύσει πολλά στον ελληνικό οργανισμό (3,8 δισ. ευρώ) και είναι δύσκολο να λάβουμε μία αντιπρόταση,που να μας ικανοποιεί».

Επισήμανε ακόμη πως η γερμανική εταιρία τηρεί τις συμφωνίες τις, ενώ τονίζει ότι η Deutsche Telekom δεν εμπλέκεται στην πολιτική και η διαχείριση των εταιρειών πρέπει να γίνεται από ικανά άτομα, μακριά από την πολιτική.

Σημαντική είναι η εξαγγελία του για την ανάγκη μείωσης του προσωπικού του ΟΤΕ κατά 2.000 άτομα, η οποία πρόκειται να επιφέρει 20% αύξηση στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), καθώς και 10% αύξηση στη ρευστότητα.

Αναφερόμενος στις συνέργειες από τη συμφωνία ΟΤΕ- Deutsche Telekom δήλωσε πως έχουν στόχο ετησίως 200 εκατ. ευρώ, το 2011 θα είναι 250 εκατ. ευρώ,ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξοικονομηθεί από συνέργειες 83,6 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τόνισε πως ο γερμανικός όμιλος στηρίζει το σχέδιο του ΟΤΕ για την εγκατάσταση οπτικών ινών.

Τι σημαίνει η εξέλιξη
Η εξέλιξη δείχνει ότι Deutsche Telekom και ΠΑΣΟΚ "ανοίγουν λογαριασμούς", στην περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίσει τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Το γεγονός ο κ. Guido Kerkhoff. Εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε την ελληνική πλευρά ότι δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή σε όσα έχουν συμφωνηθεί αναφορικά με τον ΟΤΕ αποτελεί σαφή προειδοποίηση προς το ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα συζητήσει τίποτα και με κανέναν για το μέλλον του οργανισμού στις 5 Οκτωβρίου.
Από την άλλη πλευρά, όμως, ο ίδιος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει κάνει ανοικτά λόγο για αναβαθμισμένο ρόλο του ελληνικού δημοσίου στον ΟΤΕ, σε περίπτωση εκλογικής νίκης και όπως υποστηρίζουν από την Ιπποκράτους είναι αποφασισμένος να τηρήσει αυτή του τη δέσμευση.
Οι Γερμανοί, επίσης, διαμηνύουν πως ούτε αυτοί είναι διοατεθειμένοι να υποχωρήσουν και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr έχουν ενημερώσει σχετικά και τον επικεφαλής του οργανισμού κ. Παναγή Βουρλούμη, την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του οποίου ανανέωσαν.
Όλα δείχνουν ότι την επομένη των εκλογών στο μέγαροα της λεωφόρου Κηφισίας θα δρομολογηθούν ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις.