Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΔΙΑ-ΔΡΑΣΙΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ

Η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης προωθεί μέσω της δράσης την ενίσχυση του δικαιώματος στην εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα που ζουν στην πόλη.

Μια θετική δράση για την ενίσχυση του δικαιώματος στην εκπαίδευση για παιδιά πρόσφυγες που ζουν στη Θεσσαλονίκη προωθεί η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ, ως επικεφαλής εταίρος σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και το τμήμα Κοινωνικής Προσφοράς της ΧΑΝΘ στη Δράση 1 του προγράμματος.

Η ΧΑΝΘ αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση του πρωινού και απογευματινού κύκλου του προγράμματος «ΔΙΑ –δράσις: Παιδικό Κέντρο Δράσεων για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών».

Προσφυγόπουλα από 2 έως 4 ετών, θα συμμετέχουν καθημερινά από τις 08:00 έως τις 16:00, σε ένα δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα ελληνικά και τα αραβικά. Μελλοντική επιδίωξη είναι η ενσωμάτωση και άλλων γλωσσών σταδιακά ώστε να καλύπτει ευρύτερα τις ανάγκες του προσφυγικού πληθυσμού.

Η καινοτομία βρίσκεται στον απογευματινό κύκλο λειτουργίας του Παιδικού Κέντρου ΔΙΑ–δρασις, όπου παιδιά ηλικίας 2,5 έως 6, από τις 16.00 έως τις 21.00 θα περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους σε διαπολιτισμικές δράσεις και εργαστήρια μέσα σε ομάδες μεικτές από παιδιά τοπικού και προσφυγικού πληθυσμού.

Οι γονείς καλούνται να φέρουν τα παιδιά τους στις ειδικά σχεδιασμένες δράσεις! 

Τα εργαστήρια θα υλοποιούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες και παιδαγωγούς.

Το πρόγραμμα:

Από το σπίτι... στο «παιδικό κέντρο»!

2,5-3,5 ετών

Κάνουμε μαζί τα πρώτα μας βήματα στη μάθηση μέσα από το παιχνίδι, το παραμύθι , τα τραγούδι, τα χρώματα!

-Δευτέρα & Τετάρτη ή

-Τρίτη & Πέμπτη, 17:00-18:15

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη.

4-6 ετών

Κύκλοι εργαστηρίων θεάτρου, μουσικοκινητικής, εικαστικών, φυσικών επιστημών και τεχνολογίας μας φέρνουν κοντά! Κάθε μέρα και ένα διαφορετικό αντικείμενο με δυνατότητα επιλογής.

-Δευτέρα έως Πέμπτη, 18:30-20:00

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Η εγγραφή σε κάθε κύκλο εργαστηρίων είναι απαραίτητη.
 
«Μικροί και μεγάλοι μαζί!»

Κάθε Παρασκευή απόγευμα ανοιχτό πρόγραμμα με επιμορφωτικές, δημιουργικές, ψυχαγωγικές δράσεις και εκδηλώσεις για γονείς και παιδιά μαζί.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη.

Δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή: https://goo.gl/forms/eTGx7QkmwMMYPLMG2 και στα τηλέφωνα 231 600 1000 εσωτ.0884
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ