Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΡΒΑ - ΜΠΕΡΓΚΕΡ

Ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ επιβράβευσε την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες της διοίκησης Ζέρβα για την τεχνολογική αναβάθμιση της πόλης.

Εθιμοτυπική συνάντηση ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στον επιτετραμμένο της Πρεσβείας  των ΗΠΑ στην Ελλάδα, David Burger αλλά και τον Γενικό Πρόξενο Gregory Pfleger, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων και στις επενδυτικές προτάσεις που δέχεται η Θεσσαλονίκη αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα καθώς επίσης και στην προοπτική τεχνολογικής αναβάθμισής της. Απώτερος στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως πόλη-innovation hub. O αναπληρωτής Πρέσβης εξέφρασε τη θετική του γνώμη επί του θέματος επιβραβεύοντας την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες της νέας Δημοτικής Αρχής για την τεχνολογική αναβάθμιση της πόλης.

Ειδική αναφορά έγινε επίσης στην πορεία της προόδου των εργασιών του Μουσείου Ολοκαυτώματος, με δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσου Τσαβλή  η οποία επιβεβαιώνει την έναρξη κατασκευαστικών εργασιών το 2022.  Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσωπικές του ευαισθησίες για το ζήτημα του Ολοκαυτώματος και επισήμανε ότι θα εργαστεί εντατικά για την τάχιστη υλοποίηση του έργου.

Η συζήτηση περιστράφηκε και στο επικείμενο Europride 2020 και στην ετοιμότητα της πόλης να υποδεχτεί ένα τόσο μεγάλο πανευρωπαϊκό γεγονός.  Ο Κ. Ζέρβας επισήμανε πως η διοργάνωση δεν ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά παρόλα αυτά ο Δήμος συνδράμει και συνεισφέρει με κάθε πρόσφορο μέσο στην επιτυχή υλοποίηση των επικείμενων εκδηλώσεων.

H συνάντηση ολοκληρώθηκε με σχετική πρόταση της Συμβούλου Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Ελλάδα, Cindy Harvey γύρω από ζητήματα συνεργασίας ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ