Skip to main content

Διαχρονικές ευθύνες για την τραγωδία βλέπει ο Σκουρλέτης

«Προφανώς υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης και ευθύνη σ΄ αυτούς που μελέτησαν, προκήρυξαν και υλοποίησαν τα έργα».

«Προφανώς, όταν σε μια περιοχή δεν εκδηλώνεται για πρώτη φορά ένα πλημμυρικό φαινόμενο, αλλά έχει συμβεί πάλι με απώλειες ανθρώπινων ζωών και άλλες φορές εκεί, οι ευθύνες οι διαχρονικές είναι πολλές (...). Άρα όλα αυτά πρέπει να μας οδηγήσουν σε μια βάθος έρευνα και συζήτηση για να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και να μη βρεθούμε αντιμέτωποι πάλι με τέτοιες καταστάσεις» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός, «προφανώς υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη στο πεδίο της Αυτοδιοίκησης και ευθύνη σ΄ αυτούς που μελέτησαν, προκήρυξαν και υλοποίησαν τα έργα. Μια πρώτη εικόνα δείχνει ότι πρόκειται για έργα που προφανώς δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο μέγεθος ενός ισχυρού και με ένταση καιρικού φαινομένου».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως από χθες μεικτά συνεργεία καταγραφής των ζημιών που αποτελούνται από μηχανικούς των δήμων, της περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών εργάζονται, έτσι ώστε επόμενες μέρες θα βγουν ΚΥΑ για να αρχίσει να υλοποιείται αυτή η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Προανήγγειλε, δε, ότι μέσα στο 2017 το υπουργείο θα παρουσιάσει τον βασικό «κορμό» του νέου πλαισίου Αυτοδιοίκησης και εξέφρασε την ελπίδα ότι τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους θα γίνει νόμος του κράτους.