Skip to main content

Διαδικτυακά φέτος το Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί φέτος το 4ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Δώδεκα ταινίες μικρού μήκους, που δημιούργησαν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Κινηματογράφου περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 4ου Πανοράματος Ταινιών «Auth Film School Panorama», το οποίο λόγω της έκτακτης κατάστασης εξαιτίας του κορωνοϊού θα διεξαχθεί φέτος διαδικτυακά.

«Όπως τα πράγματα έχουν έρθει, προς το παρόν, δεν μπορούμε να σμίξουμε και να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί ταινίες στη μεγάλη οθόνη. Όμως συνεχίζουμε! Φέτος, το Πανόραμα δεν πάει Θεσσαλονίκη, δεν πάει Αθήνα! Το Πανόραμα έρχεται στο σπίτι σας, διαδικτυακά. Στις 2 Μαΐου, συντονιστείτε, από μακριά, αλλά μαζί μας, για να απολαύσουμε 12 ταινίες μικρού μήκους από τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι φοιτητές.

Η πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο 2 Μαΐου 2020 και ώρα 19.30, στο YouTube, στο κανάλι Auth Film School Panorama.

Οι συντελεστές των ταινιών στη συνέχεια θα απαντήσουν ζωντανά σε ερωτήσεις του διαδικτυακού τους κοινού, ενώ οι ταινίες θα παραμείνουν online στο κανάλι για 24 ώρες από την έναρξη της πρεμιέρας.

Ο τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί στην πρεμιέρα είναι «YAWTH» όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Μεταφέρει το κοινό σε μια βραδιά στη ζωή των παιδιών που ανήκουν στη γενιά των social media και ξεκινά, όταν «ένα συνηθισμένο βράδυ Παρασκευής, η Βίκυ θέλει να πάει σε ένα πάρτι, αλλά η νύχτα δεν εξελίσσεται όπως είχε προγραμματίσει».