Skip to main content

Διαδικτυακά η 5η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Από τις 4 μέχρι τις 10 Μαΐου, μπορείτε να συμμετέχετε σε μία εβδομάδα γεμάτη από online workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές.

Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Startup Greece Week επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά τον Μάϊο, αυτή τη φορά λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, διαδικτυακά.

Από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 10 Μαΐου, μπορείτε να συμμετέχετε σε μία εβδομάδα γεμάτη από online workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking, ένα διαγωνισμό για Startups και πολλές άλλες δράσεις. Στόχος των διοργανωτών η ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή σας στο Startup Greece Week έχετε την ευκαιρία:

- να γνωρίσετε επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers που θα επικοινωνήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του επιχειρείν
- να δικτυωθείτε και να διευρύνετε τις επαφές σας εντός της επιχειρηματικής κοινότητας,
- να κερδίσετε στον επιχειρηματικό διαγωνισμό για τις startups βραβεία αξίας 10.000 ευρώ,
- να διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεις από επενδυτές,
- να παρακολουθήσεις ενδιαφέροντα workshops με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου, και να συμμετάσχεις σε πολλές ακόμα δράσεις!

Οι 10 πόλεις που συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι οι: Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίπολη, Ρόδος, Ξάνθη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα.

Η δράση για τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων και του Δήμου Ρεθύμνου αντίστοιχα.

Η δράση για την Τρίπολη και την Καλαμάτα τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και του Δήμου Τρίπολης και Δήμου Καλαμάτας αντίστοιχα.

Η δράση  για τα Ιωάννινα τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η δράση για την Ξάνθη τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Η δράση για την Ρόδο τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επιπλέον επιβεβαιωμένες θεματικές ενότητες είναι οι:

Fail FAST, Biotech / HealthTech, Logistics / On Demand Delivery / CEOs & CCO.

Βρείτε εδώ το γενικό πρόγραμμα και εδώ την πλήρη agenda της δράσης.

Για να λάβεις μέρος στη δράση είναι απαραίτητη η δωρεάν εγγραφή εδώ.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η δράση  είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στα πλαίσια των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η οργάνωση και η παραγωγή του εγχειρήματος γίνεται από 30 και πλέον εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη! Μάλιστα αποτελεί την μεγαλύτερη, ίσως, 100% online πρωτοβουλία που έχει συμβεί παγκοσμίως τόσο σε διάρκεια όσο και σε φορείς/ομιλητές που παίρνουν μέρος, σε μια συγκεκριμένη θεματική.

Η δράση ενδεικτικά απευθύνεται σε: επιχειρηματίες, καθηγητές, ξενοδόχους, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, κοινωνικές επιχειρήσεις, παραγωγούς, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους και startuppers.

Αν θέλετε να παρουσιάσετε την startup σας και να κερδίσετε βραβεία αξίας 10.000 ευρώ στα Startup Greece Week Awards 2020, πάρτε μέρος συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ

Ο επικεφαλής της δράσης, Startup Greece Week, Θάνος Παράσχος δήλωσε:

«Αντιλαμβανόμαστε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο καθώς και την κρίση που θα προκύψει. Πιστεύουμε, όμως, πως τώρα ακόμα περισσότερο, πρέπει να δράσουμε για να καταφέρουμε να βγούμε όλοι πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι.

Στόχος του εγχειρήματος μας είναι να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να επικοινωνήσουμε την εμπειρία και την άποψη ανθρώπων που βρίσκονται στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και οι ίδιοι με τη σειρά τους να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν για να δημιουργηθούν νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα και συνθήκες που θα επιτρέψουν μια νέα δυναμική στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Να δείξουμε ότι όλοι μπορούμε με πολλή δουλειά, συνεργασίες και με κατάλληλα εργαλεία, να δημιουργήσουμε αξία από το μηδέν!

Να συνεισφέρουμε ώστε να δημιουργηθούν τοπικές κοινότητες σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας, δυνατές συνεργασίες ανάμεσα σε επαγγελματίες και επίδοξους επιχειρηματίες καθώς και να δοθούν χρήσιμες προτάσεις/ιδέες για την ανάπτυξη του Ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος».

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://startup-greece.org/