Skip to main content

Διαδικτυακή ημέρα καριέρας και δικτύωσης του Perrotis College

Δεκάδες ήταν οι σπουδαστές που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις εταιρειών με μεγάλη ιστορία στον χώρο του αγροδιατροφικού τομέα, σύμφωνα με το κολλέγιο

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη διαδικτυακή «Ημέρα καριέρας και δικτύωσης» του Perrotis College, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Απριλίου και διοργανώθηκε από το γραφείο διασύνδεσης σε συνεργασία με το κέντρο υποστήριξης σπουδαστών και το γραφείο αποφοίτων του Perrotis College, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κολλεγίου.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση, δεκάδες σπουδαστές και απόφοιτοι του Perrotis College παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις σημαντικών εταιρειών με μεγάλη ιστορία στον χώρο του αγροδιατροφικού τομέα, οι οποίες συνεργάζονται με το ίδρυμα. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να στείλουν το βιογραφικό τους στο γραφείο διασύνδεσης, δηλώνοντας ποιες εταιρείες τους ενδιαφέρουν προκειμένου στη συνέχεια να διοργανωθούν προσωπικές συνεντεύξεις.

Συντονίστρια της διαδικτυακής εκδήλωσης ήταν η υπεύθυνη για θέματα απασχόλησης και μαθητείας του Perrotis College, Κατερίνα Πιτσέλη, η οποία στην αρχική τοποθέτησή της τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία δικτύου διασύνδεσης των σπουδαστών με την αγορά εργασίας. Χαιρετισμό απήυθυνε ο ακαδημαϊκός διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνώση, την εκπαίδευση και την καινοτομία ως μέσα αντιμετώπισης των σημερινών προκλήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Βάσω Παπαδημητρίου, η οποία επικεντρώθηκε στις εξελίξεις και τις τάσεις της αγροδιατροφής. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της πανδημίας, στα αντανακλαστικά που επέδειξε προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις, στην προσαρμοστικότητά του στα νέα δεδομένα και αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα του κλάδου. Ακολούθησαν τοποθετήσεις στελεχών των εταιριών: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε., PELOPAC S.A, PROVIL S.A. και Timac Agro | ΛΥΔΑ. Αναφέρθηκαν σε διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις εταιρίες τους, κάνοντας παράλληλα μία συνολική παρουσίασή τους και υπογράμμισαν τις δυνατότητες, δεξιότητες και ικανότητες που είναι απαραίτητες για την επαγγελματική διαδρομή των σπουδαστών και αποφοίτων.