Skip to main content

Κόντρα Κουράκη-Κιοσέογλου για τα παρκαρισμένα λεωφορεία στην παραλιακή

Κριτική του πρώην αντιδημάρχου για τα παρκαρισμένα πούλμαν - Τι σχολίασε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας

Κριτική για την κατάσταση με τα διπλοπαρκαρισμένα και τριπλοπαρκαρισμενα πούλμαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης σε ανάρτησή του στο facebook. 

O ίδιος αναφέρει ότι τα λεωφορεία πάρκαραν «κάτω ακριβώς από πινακίδα που έγραφε με μεγάλα και ευδιάκριτα γράμματα "πλην τουριστικών λεωφορείων ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΛΕΠΤΗ ΣΤΑΣΗ" με ένα μεγαλοπρεπές κόκκινο Χ στη μέση». «Δεν είναι εικόνα που μπορεί να μας κάνει υπερήφανους για την πόλη μας. Εκείνους τους χώρους που είχαμε βρει για να σταθμεύουν τα τουριστικά λεοφωρεία εκτός κεντρου, μέχρις ότου επιστρέψουν για να παραλάβουν τους επιβάτες τους, όπως γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, τους θυμάται κανείς;», σημείωσε.

Σε επόμενο σχόλιο του μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε και στον ρόλο της δημοτικής αστυνομίας.

«Η κατάσταση αυτή όμως ήταν ίδια και όταν η Δημοτική Αστυνομία ήταν πολυπληθέστερη. Ήταν ίδια και χειρότερη όταν ο αριθμός των Δημοτικών Αστυνομικών ήταν πολύ μεγαλύτερος πριν το 2011 επί Παπαγεωργόπουλου. Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν με την αποτελεσματικότητα ή με την πολιτική βούληση αυτών που διοικούν τον Δήμο. Σε κάθε περίπτωση λίγη σεμνότητα των πολιτικών προϊσταμένων όταν κάνουν δηλώσεις, δεν θα έβλαπτε», τόνισε ο ίδιος.

Αντιδρώντας στην ανάρτηση αυτή, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας Λευτέρης Κιοσέογλου υπογράμμισε: «Συμφωνω για την σεμνότητα των πολιτικών. Αφού βάλουν στην άκρη βέβαια τον λαϊκισμό την δημαγωγια και την εκδικητικοτητα. Όταν μάλιστα δεν έχουν πει ποτέ τους ούτε μια λέξη για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ούτε για την ανεπαρκεστατη επαναλειτουργια της. Ούτε βέβαια μια λέξη για τις ευθύνες του κεντρικού κράτους που χρησιμοποιεί τους δήμους ως διεύθυνσης του».