Skip to main content

Διαδήλωση κατά της φίμωσης του Τύπου πραγματοποιείται στην Ιταλία

Παράλληλα, κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης πραγματοποιούνται στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και στη Γερμανία.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη διαδήλωση υπέρ της ελευθεροτυπίας στην Πιάτσα ντελ Πόπολο (Piazza del Popolo) της Ρώμης. Οργανωτές της, η Ένωση Ιταλών Δημοσιογράφων, η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας Ιταλίας (CGIL), η κεντροαριστερή πολιτική αντιπολίτευση και η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Να μην περιορισθεί η ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων, η δυνατότητα άσκησης κριτικής από μέρους των εφημερίδων και η μετάδοση τηλεοπτικών εκπομπών που αναφέρονται στα προβλήματα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι είναι μερικά από τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Ο «Καβαλιέρε» έχει χαρακτηρίσει «φάρσα» την κινητοποίηση, προσθέτοντας ότι η Ιταλία χαίρει της μεγαλύτερης δυνατής ελευθερίας του λόγου.

Πάνω από τριακόσια πούλμαν χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά των διαδηλωτών στην Αιώνια Πόλη, ενώ εξέφρασαν την συμπαράστασή τους δώδεκα κάτοχοι βραβείων Νόμπελ από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης πραγματοποιούνται στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και στην Γερμανία.