Skip to main content

Διαδήλωση κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία

Πάνω από 200.000 διαδηλωτές σε ολόκληρη τη Γερμανία ζήτησαν σήμερα το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών, την παραμονή μιας περιφερειακής εκλογής που λαμβάνει την μορφή δημοψηφίσματος για την ενεργειακή π

Πάνω από 200.000 διαδηλωτές σε ολόκληρη τη Γερμανία ζήτησαν σήμερα το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών, την παραμονή μιας περιφερειακής εκλογής που λαμβάνει την μορφή δημοψηφίσματος για την ενεργειακή πολιτική της Άνγκελας Μέρκελ. Ένας από τους διοργανωτές, η ένωση «Ausgestrahlt», ανακοίνωσε ότι 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε τέσσερις μεγάλες γερμανικές πόλεις για να ζητήσουν τον άμεσο τερματισμό της εκμετάλλευσης των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας.

Σύμφωνα με την ένωση αυτή, 120.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση, ενώ η η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτίμησε από την πλευρά της ότι ήταν «πάνω από 100.000». Στο Μόναχο, και κάτω από βροχή, η αστυνομία έκανε λόγο για «τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους», και οι διοργανωτές για 40.000, ενώ στο Αμβούργο και την Κολωνία, οι διοργανωτές υπολόγισαν αντίστοιχα σε 50.000 και 40.000 τους διαδηλωτές οι οποίοι συσπειρώθηκαν υπό το σύνθημα: «Η Φουκουσίμα μας προτρέπει να κλείσουμε όλους τους αντιδραστήρες».

«Είναι οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία μέχρι σήμερα», αναφέρει με ικανοποίηση το συλλογικό όργανο των διοργανωτών σε κοινή ανακοίνωση.