Skip to main content

Διαφορά ποιότητας

Με άνεση χάρη σε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα 3-0 την ΑΕΚ

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ απέναντι στο 4-4-2 του Χιμένεθ. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με διάθεση να πιέσει ψηλά τον ΠΑΟΚ αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα πολλά αμυντικά κενά και τους πολλούς καινούς χώρους που εκμεταλλεύτηκε κυρίως από τις πτέρυγες ο ΠΑΟΚ.

Με πολλή καλή συνεργασία των 2 πλάγιων ζευγαριών(Λίνο-Βιερίνια και Έτο Σαλπιγγίδης) ο ΠΑΟΚ χτύπησε και δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αμυντική λειτουργία της ένωσης.

Από την άλλη η ΑΕΚ έτσι όπως παρατάχθηκε στο γήπεδο έδειξε πολλές αδυναμίες κυρίως στο αμυντικό κομμάτι αλλά και όσον αφορά την οργανωτική δομή της ήταν φανερά ασύνδετη.
Επιθετικά η χρησιμοποίηση του Γκούντιονσεν σαν περιφερειακού επιθετικού ήταν ανεπιτυχής από τον Χιμένεθ.

Ο Μπόλονι μετέφερε το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του στις 2 πτέρυγες αφού εκεί υπερείχε ο ΠΑΟΚ και κατάφερε να σκοράρει 3 φορές μέσα σε ένα ημίχρονο
Σε όλο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ επέβαλε τον ρυθμό του , δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε κανένα σημείο και έφτασε σε μία νίκη πολύ ευκολότερα από όσο μπορεί να περίμενε κανείς.

Κάτι το διαφορετικό

Μια νίκη που μαρτυρά μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και διαφορά νοοτροπίας για την νέα ομάδα που χτίζει ο Μπόλονι.

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν μας είχε συνηθίσει σε ένα τέτοιο είδος παιχνιδιού, ακόμα και όταν έφτανε σε εύκολες νίκες η παρουσία της ομάδας ήταν πιο συγκρατημένη ,σε χαμηλό τέμπο, γενικώς με ένα στυλ παιχνιδιού όχι και τόσο επιθετικό-παραγωγικό.

Ο Μπόλονι έχοντας πάνω-κάτω το ίδιο ρόστερ κατάφερε και πέρασε στον ΠΑΟΚ μία πιο επιθετική φιλοσοφία, περισσότερη ενέργεια , μεγαλύτερη επιθετική δραστηριότητα από περισσότερους παίχτες και κατ' επέκταση ένα πιο ελκυστικό τρόπο παιχνιδιού.

Συμπέρασμα

Πρακτικά ο ΠΑΟΚ από το πρώτο μέρος καθάρισε το ματς χάρη στην τριπλέτα των επιθετικών του κ με σωστή διαχείριση κατάφερε να ξεκουράσει παίχτες για την συνέχεια ενώ η ΑΕΚ δείχνει ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη γι' αυτήν , ομάδα χωρίς ομοιογένεια και χωρίς αγωνιστικό πλάνο είναι ευθύνες που χρεώνονται στον Χιμένεθ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά να μην αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα αλλά αυτό που πρέπει να προσέξει ο Μπόλονι είναι τα αμυντικά κενά στις προωθήσεις των Λίνο και Έτο, που ενώ επιθετικά ήταν παραγωγικοί , αμυντικά έχουν πολύ αργές επιστροφές.