Skip to main content

Διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος τενίστας εξετάστηκε μετά την επιστροφή του από το Ζαντάρ στο Βελιγράδι και βρέθηκε θετικός στον ιό, χωρίς πάντως να εμφανίζει συμπτώματα.

Ούτε ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέφυγε τελικά τον κορωνοϊό, ο οποίος χτύπησε το τουρνουά «Adria Tour» που διοργάνωνε ο ίδιος, σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων.

Ο Σέρβος τενίστας εξετάστηκε μετά την επιστροφή του από το Ζαντάρ στο Βελιγράδι και βρέθηκε θετικός στον ιό, χωρίς πάντως να εμφανίζει συμπτώματα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Σε εξετάσεις υποβλήθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του Σέρβου αστέρα, με τη σύζυγό του Γελένα να είναι επίσης θετική, σε αντίθεση με τα παιδιά τους.

Το No1 της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο τέταρτος παίκτης που βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στο τουρνουά επίδειξης, μετά τους Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Μπόρνα Τσόριτς και Βίκτορ Τροΐτσκι. Παραταύτα, ο «Νόλε» υπερασπίστηκε την ιδέα διεξαγωγής του «Adria Tour», δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ό,τι κάναμε τον τελευταίο μήνα, το κάναμε με καθαρή καρδιά και ειλικρινείς προθέσεις. Το τουρνουά μας είχε στόχο να ενώσει και να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόνοιας σε όλη την περιοχή. Το "Tour" σχεδιάστηκε για να βοηθήσει καταξιωμένους και ανερχόμενους παίκτες από τη νοτιοανατολική Ευρώπη να αποκτήσουν πρόσβαση σε ανταγωνιστικό τένις, τη στιγμή που τα διάφορα τουρνουά έχουν σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας. Γεννήθηκε με μία φιλανθρωπική ιδέα, για να προσφέρει όλα τα έσοδα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε πάντως ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του υποτίμησαν την κατάσταση, θεωρώντας ότι η πανδημία βρισκόταν σε ύφεση, και ζήτησε συγγνώμη απ' όσους μολύνθηκαν. «Ελπίζω να μην υπάρξουν επιπλοκές σε κανέναν και όλοι να είναι εντάξει» κατέληξε ο Σέρβος τενίστας, ο οποίος θα παραμείνει σε απομόνωση για δύο εβδομάδες, ενώ θα επανεξεταστεί σε πέντε ημέρες.