Skip to main content

Διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή συνδέση Σποράδων-Θεσσαλονίκης

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εξετάζει την επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των Σποράδων από τη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε γνωστό στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητ
Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) εξετάζει την επαναπροκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των Σποράδων από τη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε γνωστό στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Παύλου Μαρκάκη, για την ακτοπλοΐα και τα λιμενικά έργα στις Βόρειες Σποράδες.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός θα αφορά τις γραμμές:

- Θεσσαλονίκη - Σποράδες - Κυκλάδες - Ηράκλειο και επιστροφή, με μισθούμενο τμήμα το Θεσσαλονίκη - προσέγγιση σε δύο τουλάχιστον νησιά των Σποράδων - προσέγγιση σε δύο νησιά των Κυκλάδων - Ηράκλειο και επιστροφή (ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από 01.04.2010 έως 30.10.2010).

- Θεσσαλονίκη - Σποράδες - Κυκλάδες - Ηράκλειο (ένα δρομολόγιο για την περίοδο από 15.06.2010 έως 13.09.2010).

- Θεσσαλονίκη - Σποράδες (μη επιδοτούμενο δρομολόγιο από 15.06.2010 έως 13.09.2010).

Επίσης, ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι το ΣΑΣ εξετάζει το αίτημα της εταιρίας που κατέχει το Ε-Γ/Ο-Γ «Αχιλλέας» για επέκταση του δρομολογίου Κύμη - Σκιάθος σε Σκόπελο και Αλόννησο για τη θερινή περίοδο.