Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
x

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ AMERICAN COLLEGE OF THESSALONIKI

Φέτος θα απονεμηθούν συνολικά 12 πλήρεις υποτροφίες κατόπιν εξετάσεων που διοργανώνει ο εκπαιδευτικός οργανισμός σε πέντε πόλεις,

Για δέκατη συνεχή χρονιά το ACT – American College of Thessaloniki, το τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια, δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες από όλη την Ελλάδα να διεκδικήσουν πλήρεις ή μερικές υποτροφίες για τα προγράμματα σπουδών του σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον υψηλών διεθνών προδιαγραφών. Φέτος θα απονεμηθούν συνολικά 12 πλήρεις υποτροφίες (100%) κατόπιν εξετάσεων που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός σε πέντε πόλεις της Ελλάδας.

Επιπλέον, σημαντικός αριθμός μερικών υποτροφιών (από 40% έως 60%) θα δοθεί σε υποψήφιους που θα συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στις παρακάτω πόλεις:

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, 18:00, Βιβλιοθήκη Bissell, ACT

Αλεξανδρούπολη, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, 18:00, Alexander Beach Hotel

Καβάλα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00, Airotel Galaxy

Λάρισα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00, Divani Hotel

Τρίκαλα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, 18:00, Μουσείο Τσιτσάνη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την ημέρα των εξετάσεων. Οι υποτροφίες αφορούν στα παρακάτω προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα:

• BS in Business Administration

• BS in Computer Science / Business Computing

• BA in English

• BA (Hons) in Political Science & International Relations

• BS in Psychology

• MBA (Master of Business Administration)

• MS in Hospitality and Tourism Management

Όλοι οι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος σε μία ηλεκτρονική εξέταση γνώσεων και ικανοτήτων, πολλαπλής επιλογής, η οποία θα διαρκέσει 1 ώρα και 15 λεπτά. Η εξέταση θα είναι στα Ελληνικά και δεν απαιτεί προετοιμασία.

Ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες: https://www.act.edu/scholarship-competition

Το ACT – American College of Thessaloniki

Το μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα λειτουργεί από το 1981 στη Θεσσαλονίκη και σήμερα είναι αναγνωρισμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του New England Commission of Higher Education (NECHE), τον οργανισμό που πιστοποιεί μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως τα Harvard και Yale. Παράλληλα τα πτυχιακά προγράμματα του ACT έχουν και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση μέσω του Open University της Μ. Βρετανίας. To American College of Thessaloniki είναι επίσης αναγνωρισμένο ως «Κολλέγιο» από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς πληροί τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 38/2010) που ρυθμίζει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το ίδρυμα έχει συνάψει συμφωνίες με περισσότερα από 60 Αμερικανικά Πανεπιστήμια οι οποίες επεκτείνονται και σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες φοιτητές του ACT να σπουδάσουν για ένα ή περισσότερα εξάμηνα σε κάποιο Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Το ACT αποτελεί τον πιο δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό στην Ελλάδα για Αμερικανούς φοιτητές μέσω του προγράμματος Study Abroad. Κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ στην προσέλευση ξένων φοιτητών, οι οποίοι ξεπέρασαν σε πλήθος τους 500 από 45 διαφορετικές χώρες.

Τα προγράμματα σπουδών βασίζονται στο αμερικανικό εκπαιδευτικό μοντέλο και προσφέρουν ευελιξία στις επιλογές του φοιτητή. Ο ενεργητικός και βιωματικός τρόπος μάθησης, το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό, οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας με αρωγό το Career Services Office, το ισχυρό δίκτυο αποφοίτων, και τα προγράμματα διά βίου μάθησης, συνθέτουν ένα ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που εφοδιάζει τους φοιτητές με ισχυρές ακαδημαϊκές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να προσαρμόζονται με επιτυχία σε κάθε αλλαγή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ