Skip to main content

Διαγωνισμός καινοτομίας για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ είναι ένας διαγωνισμός καινοτομίας με σκοπό την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σε διαφορετικά πεδία

Το #DisinfoHackathon διοργανώνουν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το DCN Global, το AD&PRLab του Παντείου Πανεπιστημίου και το ΥΕΤ.

Η διοργάνωση είναι ένας διαγωνισμός καινοτομίας με σκοπό, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος με τη συμμετοχή επαγγελματιών των μέσων, της τεχνολογίας και της επικοινωνίας για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σε διαφορετικά πεδία και με τη δημιουργία και αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων».

Παράλληλα, ο διαγωνισμός καινοτομίας, τονίζει η ανακοίνωση, στόχο έχει να προσφέρει στους συμμετέχοντες/ουσες, μία βιωματική εμπειρία συνεργασίας στην ανάπτυξη συνεργατικών λύσεων με τη συμβολή της τεχνολογίας και των ψηφιακών πρότυπων εφαρμογών».  

Κάθε θεματική πρόκληση έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με ειδικούς και αφορούν στην κατάθεση προτάσεων και τρόπους που η καινοτομία μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στη δημοσιογραφία, στην υγεία, στη θρησκεία και στη διαφήμιση. 

Το διήμερο Disinfo Hackathon διοργανώνεται από το DCN Global, το AD & PR LAB του Παντείου Πανεπιστημίου και το ΥΕΤ, με χρηματοδότηση από U.S. Department of State, και με την υποστήριξης της Αμερικανικής Πρεσβείας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης.  

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία των:  Amazon Web Services (AWS), Elevate Greece, Found.ation, Social innov, Industry Disruptors Game Changers ID-GC, Inside Story,  NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, Envolve Entrepreneurship, Thessaloniki Tech Lab, EduAct.  

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, εδώ ή μπορείτε να στείλετε email επικοινωνίας στη διεύθυνση: disinfohacks@gmail.com.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα, επισκεφτείτε εδώ.