Skip to main content

Διαγραφή Αβαρλή από την παράταξη Ζέρβα: «Οδυνηρή απόφαση αλλά ηθικά σωστή»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τη διαγραφή του Γιώργου Αβαρλή από την παράταξη, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για μια απόφαση οδυνηρή

Σε έκτακτη σύγκληση της δημοτικής ομάδας και ακολούθως της δημοτικής παράταξης προχώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση του Γιώργου Αβαρλή.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον Αβαρλή - Κρατούμενος μέχρι την απολογία του

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τη διαγραφή του Γιώργου Αβαρλή από την παράταξη, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για μια απόφαση οδυνηρή, που όμως ηθικά και θεσμικά είναι η σωστή. Η πρόταση έγινε ομοφώνως αποδεκτή από τα μέλη της διοικούσας δημοτικής παράταξης.

Ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε τα μέλη τόσο της δημοτικής ομάδας όσο και της παράταξης ότι η υπόθεση αφορά ένα καθαρά ιδιωτικό επαγγελματικό ζήτημα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Δήμο.

Σημείωσε μάλιστα ότι μόλις ενημερώθηκε για το ζήτημα, ζήτησε την παραίτηση του Γιώργου Αβαρλή, ο οποίος, όπως είπε ο δήμαρχος, πράγματι την υπέβαλε, αντιλαμβανόμενος πλήρως το αυτονόητο της ενέργειας και επιδεικνύοντας πολιτική ευθιξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι η σημερινή εξέλιξη «μας θλίβει και μας εκπλήσσει όλους, αλλά πρέπει το μήνυμα που αποστέλλουμε σε όλα τα επίπεδα να είναι δυνατό και ξεκάθαρο: Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε κάθε πράξη που ερευνάται ακόμα και εάν δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του Δήμου».

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι σε πρώτη φάση θα αναλάβει προσωπικά τις αρμοδιότητες που ασκούσε μέχρι σήμερα ο τέως Αντιδήμαρχος, καθώς και την Προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

«Για την υπόθεση αυτή τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Σε κάθε περίπτωση δικό μας χρέος είναι να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας στους θεσμούς και στη δημόσια ζωή», είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Ζέρβας.