Skip to main content

Εκτός ΝΔ για ρατσιστικό παραλήρημα: «Ρίξτε στο Αιγαίο τους πρόσφυγες»

Πρόκειται για γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με ανάλογες δηλώσεις.

Διαγράφηκε από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Ιωάννης Σαντετσίδης, με απόφαση που εξέδωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργος Στεργίου.

Ο κ. Σαντετσίδης διαγράφηκε έπειτα από ρατσιστική ανάρτησή του στο Facebook, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις. Πρόκειται για γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη και σύμφωνα με πληροφορίες είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με ανάλογες δηλώσεις για μετανάστες και πρόσφυγες.

Ήταν μάλιστα και υποψήφιος πρόεδρος για τη ΝΟΔΕ Κοζάνης.

Στην ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου, δεν αναφέρει αιτιολογία της διαγραφής, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι αφορά στις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Σαντετσίδη.

«Τη διαγραφή του κου Σαντετσίδη Ιωάννη του Χαραλάμπους από μέλος του Κόμματος, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτή», αναφέρει η απόφαση του κ. Στεργίου.

Το χρονικό

Το πρώην πλέον στέλεχος της ΝΔ είχε ανεβάσει ανάρτηση στο facebook την 1η Νοεμβρίου όπου χαρακτήρισε «μαύρους» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και τόνισε: «Όταν οι δικοί μας πήγαν Γερμανία, Ελβετία και Βέλγιο ήταν νόμιμοι, ηθικοί και σεμνοί».

Σε δηλώσεις του το πρωί στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Αlpha, ο ίδιος σημείωσε: «Εννοούμε τους τζιχαντιστές που έρχονται μέσα στις βάρκες και είναι άλλοι αρμόδιοι για να το διευκρινίσουν αυτό. Αυτοί που έρχονται με τα καράβια, ξέρουμε τι είναι; Μέσα σε αυτούς, επειδή δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί γιατί έχει μπει στην Ελλάδα κάθε καρυδιάς καρύδι. Είμαστε εναντίον των συγκεκριμένων που δημιουργούν προβλήματα. Η ανάρτηση δείχνει φωτογραφία, λέει πολλά, με τη Μυρτώ. Εμείς τα έχουμε με αυτούς».