Skip to main content

Διακίνηση ναρκωτικών και κλοπές καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κατήγγειλε κλοπές μέσα στους θαλάμους του νοσοκομείου και σε ΙΧ καθώς και διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

Καθημερινά είναι τα φαινόμενα ανομίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του στον Focus 103,6 ο πρόεδρος του Σωματείου, Χαράλαμπος Κοροξενός, έκανε λόγο για ύπαρξη παραβατικών στοιχείων στους χώρους του νοσοκομείου. Όπως είπε, το πρόβλημα είναι χρόνιο ωστόσο «το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί η κατάσταση».

Ο κ. Κοροξενός είπε ότι τα εν λόγω άτομα που κυκλοφορούν στο νοσοκομείο είναι επιθετικά και «δημιουργούν θέματα με συνέπεια να τρομοκρατούνται οι εργαζόμενοι τις νυχτερινές ώρες και οι ασθενείς να χάνουν προσωπικά αντικείμενα». Δήλωσε, δε, πως γίνονται κλοπές μέσα στους θαλάμους, καταστρέφονται και κλέβονται ολόκληρα ΙΧ και γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Πέρα από το γεγονός ότι διακινδυνεύει η ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων, ο κ. Κοροξενός στάθηκε και σε ένα άλλο ζήτημα, αυτό της διασφάλισης της υγείας των ατόμων που νοσηλεύονται. Είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να προστατεύουμε τους ασθενείς από σοβαρές λοιμώξεις. Όταν ένας χώρος κοπρίζεται από αυτούς τους ανθρώπους πώς μπορούμε να έχουμε τη φιλοδοξία για καθαρούς χώρους;».

Η συγκέντρωση πλήθους παραβατικών στοιχείων οφείλεται στην έλλειψη της φύλαξης του Νοσοκομείου, τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου και δήλωσε ότι «έχουν συνταξιοδοτηθεί οι εργαζόμενοι φύλακες και υπάρχει μεγάλη μείωση προσωπικού, έχουν μείνει ελάχιστοι πλέον να φυλάνε το νοσοκομείο».