Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ 29 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Βρέθηκαν συνολικά 29 άτομα (από τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν) που στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων. Συνελήφθη ο διακινητής.

Στη σύλληψη διακινητή παράτυπων μεταναστών προχώρησαν, ύστερα από καταδίωξη στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Λαγκαδά.

Πρόκειται για 49χρονο Ιρακινό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Α.Τ. Λαγκαδά εντόπισαν έπειτα από αναζητήσεις, φορτηγό που οδηγούσε ο 49χρονος, το οποίο δεν σταμάτησε σε σχετικά σήματα, τόσο των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, όσο και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας που επιχείρησαν να το ελέγξουν νωρίτερα.

Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του και ακινητοποίησε το όχημα σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, όπου εισήλθε στο χώρο των διακινούμενων προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές αρχές, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εν λόγω όχημα, βρέθηκαν συνολικά 29 άτομα (από τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν) που στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινούμενοι εισήλθαν παράνομα σε προγενέστερο χρόνο από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό για την μεταφορά τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ