Skip to main content

Διακινούσαν παράνομα αλλοδαπούς με ασθενοφόρο ιδιωτικής εταιρείας

Στα "πράσα" της αστυνομίας της Ηγουμενίτσας έπεσαν δύο διακινητές οι οποίοι μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς με ασθενοφόρο.

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν διακινητές στη Θεσπρωτία για να μεταφέρουν παράνομα αλλοδαπούς. Τους έβαλαν σε ασθενοφόρο ιδιωτικής εταιρείας όμως δεν γλίτωσαν την σύλληψη. 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας  έκαναν σήμα στο ασθενοφόρο να σταματήσει στα διόδια της Τύριας, στην Εγνατία Οδό. Στον χώρο όπου βρίσκεται το φορείο, οι αστυνομικοί αντίκρισαν δύο υγιέστατους αλλοδαπούς οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα στην είσοδο και την παραμονή τους στην Ελλάδα. Όπως ήταν επόμενο, συνελήφθησαν, όπως και ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου.

Και οι τέσσερις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας που άσκησε δίωξη στους δυο Έλληνες για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και στους αλλοδαπούς για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το ασθενοφόρο κατασχέθηκε μαζί με πέντε κινητά και ερευνάται αν οι διακινητές είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος που διακινεί παράνομα αλλοδαπούς με ασθενοφόρα.