Skip to main content

Διακοπές απομόνωσης και πολυτέλειας στη Χαλκιδική - Οι τιμές σε βίλες στολίδια

Καλοκαιρινές διακοπές σε βίλες στολίδια - Αυξάνεται η ζήτηση σταδιακά για κατοικίες που προσφέρουν αυτονομία και υπηρεσίες πεντάστερου ξενοδοχείου.

Δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της τουριστικής πίτας μπαίνουν και φέτος οι πολυτελείς βίλες και οι απομονωμένες κατοικίες στολίδια στη Χαλκιδική.

Κάποιοι ιδιοκτήτες, όπως προκύπτει από αναζήτησή σε διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης θερινών κατοικιών, ρίχνουν τις τιμές ακόμη και για τους δημοφιλείς μήνες Ιουλίου και Αυγούστου, ενώ άλλοι διατηρούν τις τιμές τσουχτερές άνω των 1.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση αναμένοντας πως για ακόμη μια χρονιά, ο κορωνοϊός θα ωθήσει τους εν δυνάμει τουρίστες σε λύσεις... κοινωνικής αποστασιοποίησης και επιλογή «πεντάστερης» βίλας για ξέγνοιαστες διακοπές μακριά από τις πολυπληθείς παραλίες και τον συνωστισμό κοσμοπολίτικων νησιών.

Όπως λένε οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών που τις εκμεταλλεύονται για ενοικίαση, ο κορωνοϊός δεν μας έχει αποχαιρετήσει, ως επακόλουθο, λοιπόν, κάποιοι στρέφονται στη λύση της βίλας καθώς προσφέρει αυτονομία, ελευθερία κινήσεων, ενώ κάποιες εξ αυτών συχνά βρίσκονται δίπλα στο κύμα, ή σε απόσταση βολής από αυτό, διαθέτουν πισίνα και υπηρεσίες πεντάστερου ξενοδοχείου. Αυτό που επισημαίνουν στις καταχωρήσεις οι ιδιοκτήτες των κατοικιών είναι ο αυστηρός καθαρισμός των χώρων, ενώ αναφορικά με τη δυνατότητα ακύρωσης στις περισσότερες περιπτώσεις δίνεται μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ σε κάποιες άλλες ένα δεκαήμερο νωρίτερα από την ημέρα της κράτησης.

Η Voria.gr έκανε μια αναζήτησή στην ιστοσελίδα Airbnb για το διάστημα 21 με 31 Ιουλίου και σας παρουσιάζει ενδεικτικά μερικές βίλες στολίδια στη Χαλκιδική. Οι τιμές και οι προτάσεις είναι ενδεικτικές ενώ αναμφίβολα υπάρχουν ποικίλες οικονομικές λύσεις σε μια σειρά άλλων καταλυμάτων.

Στο Ποσείδι Χαλκιδικής σε δυο επίπεδα εκτείνεται βίλα που μπορεί να φιλοξενήσει έξι επισκέπτες με 240 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η κατοικία διαθέτει πισίνα, τζακούζι και μπάρμπεκιου, ενώ βρίσκεται σε απόσταση, όπως αναφέρει η καταχώρηση, 2 λεπτών από την παραλία.

Σε απόσταση αναπνοής από τα καταστήματα της περιοχής, 15 λεπτά με τα πόδια, βρίσκεται έτερη μοντέρνα βίλα τριών υπνοδωματίων στο Ποσείδι. Διαθέτει πισίνα και πρόσβαση σε γήπεδο τένις και μπάσκετ. Η βίλα βρίσκεται σχεδόν πάνω στο κύμα καθώς η θάλασσα απέχει 100 μέτρα από αυτήν. Η κατοικία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 7 άτομα, με κόστος ανά διανυκτέρευση στα 314 ευρώ.

Μαγευτική θέα υπόσχεται μαρμάρινη βίλα που εκτείνεται σε τρία επίπεδα και διαθέτει πισίνα, μεγάλο κήπο περικυκλωμένο από δέντρα και χώρο για μπάρμπεκιου. Η εν λόγω εξοχική κατοικία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δέκα άτομα ωστόσο αν υπάρχει ενδιαφέρον από μεγαλύτερες παρέες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έτερος διπλανός χώρος δυναμικότητας έως οκτώ επιπλέον ατόμων. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 494 ευρώ.

Δυο υπνοδωμάτια και πισίνα διαθέτει βίλα που αναπτύσσεται σε δυο επίπεδα. Η μπροστινή πλευρά της κατοικίας αποτελεί ένα μεγάλο μπαλκόνι στο Αιγαίο Πέλαγος ενώ διαθέτει χώρο καλυμμένο με ελιές. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 495 ευρώ, ενώ ο αριθμός των φιλοξενούμενων μπορεί να είναι μέχρι τέσσερα.

Στη Φούρκα βρίσκεται πολυτελής βίλα που εκτείνεται σε δυο επίπεδα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 8 άτομα. Διαθέτει πισίνα ενώ η τιμή της είναι στα 534 ευρώ ανά βραδιά.

Άνετη διαμονή με μια σειρά παροχών (πισίνα, τζακούζι, τραμπολίνο) προσφέρει βίλα στη Σάνη Χαλκιδικής. Διαθέτει 4 υπνοδωμάτια και μπορεί να υποδεχτεί μέχρι επά άτομα. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 625 ευρώ.

Στο Πευκοχώρι βρίσκεται βίλα που διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα, κιόσκι για τα μεσημεριανά και βραδινά τραπέζια των επισκεπτών και μπάρμπεκιου. Η τιμή τη βραδιά είναι στα 644 ευρώ ενώ η βίλα μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ άτομα.

Στην ανατολική πλευρά της Σιθωνίας βρίσκεται νεόδμητη πέτρινη βίλα, που ολοκληρώθηκε το 2018 και μπορεί να δεχτεί μέχρι οκτώ άτομα. Διαθέτει θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στο βουνό Άθως. Η κατοικία εκτείνεται σε 200 τμ ενώ διαθέτει πισίνα 30 τμ. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 716 ευρώ.

Στη Σάνη, 500 μέτρα από το Sani Resort, περικυκλωμένη από δέντρα ελιάς, βρίσκεται πολυτελής βίλα που έχει χτιστεί σε μια έκταση 2.600 τμ. Εκτείνεται σε 270 τμ, σε τρία επίπεδα και διαθέτει πισίνα 40 τμ και καλυμμένο χώρο φαγητού 55 τμ. Μπορεί να φιλοξενήσει 11 επισκέπτες, ενώ η τιμή διανυκτέρευσης είναι στα 1.150 ευρώ.

Ανέσεις πεντάστερου ξενοδοχείου υπόσχεται βίλα στο Πευκοχώρι που προσφέρει με έξτρα κόστος σεφ, μπέιμπι σίτερ, γυμναστή, αλλά και άτομο για τα ψώνια του σπιτιού. Βρίσκεται μπροστά στο κύμα διαθέτει ιδιωτική είσοδο προς τη θάλασσα, και μεταξύ άλλων και εσωτερικό τζακούζι. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι επτά άτομα με την τιμή διανυκτέρευσης να ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.