Skip to main content

Διακοπές για θαλασσοπόρους σε Χαλκιδική, Αιγαίο- Πόσο κοστίζουν (φωτο)

Προτάσεις για διακοπές σε σκάφη από Χαλκιδική και νησιά του Αιγαίου - Τι προσφέρουν - Παλιό αλιευτικό μετετράπη σε κατάλυμα στην Πιερία

Αν ο Σεβάχ ο Θαλασσινός σάς είχε συνεπάρει από μικρούς με τις περιπέτειές του, ίσως είναι η ώρα να ζήσετε τη γοητεία της θάλασσας με ολιγοήμερες διακοπές πάνω σε ένα σκάφος.

Η ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση, λόγω της πορείας του κορωνοϊού, και παράλληλα η επιθυμία για λίγη ξεγνοιασιά κάνουν ολοένα και πιο επιτακτική τη σκέψη για μια απόδραση μακριά από την καθημερινότητα. Την ίδια ώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στα ύψη, η εναλλακτική επιλογή διακοπών πάνω σε ένα σκάφος μοιάζει ιδανική.

Η Voria.gr συνέλεξε μερικές προτάσεις, για τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου, κάνοντας αναζήτησή σε πλατφόρμες ενοικιάσεων και σας δίνει μια ιδέα από ενδεχόμενες επιλογές.



Σαλπάρετε από τη Νικήτη, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής με γιοτ χωρητικότητας πέντε ατόμων. Δυνατότητα διαμονής έχουν πέντε άτομα, με την τιμή της κάθε διανυκτέρευσης να καθορίζεται στα 175 ευρώ. Το γιοτ διαθέτει δυο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο.

Με αφετηρία το Παλιούρι, οι πελάτες πολυτελούς γιοτ θα έχουν τη δυνατότητα για περιηγήσεις στα νερά του Αιγαίου. Μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πρωινό που περιλαμβάνεται στην τιμή της διαμονής. Η τιμή ανά βραδιά, για έξι άτομα, είναι στα 1.763 ευρώ.



Έξι...θαλασσοπόρους στα τρία δωμάτια που διαθέτει, μπορεί να υποδεχτεί γιοτ, αγκυροβολημένο στο Πόρτο Κουφό. Στην τιμή περιλαμβάνεται κρουαζιέρα σε ιδιωτικές παραλίες καθώς και πρωινό. Η τιμή του είναι στα 1.029 ευρώ ανά βραδιά.

Με ένα κλασικό αμερικανικό γιοτ, μήκους 16 μέτρων, μπορούν να οργώσουν τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου έξι επισκέπτες που αγαπούν τη θάλασσα. Το γιοτ βρίσκεται στη Σιθωνία και διαθέτει δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 1.728 ευρώ.




Φύγαμε για Θάσο

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό στη Θάσο μπορούν να κάνουν πέντε φίλοι, ή μια οικογένεια διαμένοντας σε δύο δωμάτια. Θα χαρούν τις καταγάλανες του σμαραγδένιου νησιού, με 125 ευρώ τη βραδιά.

Από το Λιμένα της Θάσου ξεκινά το ταξίδι για όσους θελήσουν να εξερευνήσουν τις παραλίες της περιοχής. Στην τιμή διαμονής που είναι 647 ευρώ ανά βραδιά συμπεριλαμβάνεται και πρωινό. Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έξι επισκέπτες ενώ  διαθέτει τρία υπνοδωμάτια.

Στη μαρίνα της Καβάλας είναι αγκυροβολημένο γιοτ με τέσσερα υπνοδωμάτια και τρία μπάνια. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 329 ευρώ. Πέρα από την πανοραμική θέα της Καβάλας που αιχμαλωτίζει το βλέμμα, οι επισκέπτες του γιοτ μπορούν να χαρούν τις κοντινές παραλίες και να σαλπάρουν για τη Θάσο.



Οι Σποράδες μαγνητίζουν

Από τη Σκιάθο ξεκινά η απόδραση για όσους αγαπούν τις θαλάσσιες περιπέτειας και θέλουν να γνωρίσουν και αλλά νησιά πέραν του ενός στο οποίο θα κάνουν τις διακοπές τους.
Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 1.417 ευρώ και το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επισκέπτες στις δυο πολυτελείς του καμπίνες. Στην τιμή περιλαμβάνεται και πρωινό.

Σε ένα πλωτό... διαμέρισμα θα έχουν τη δυνατότητα να διαμείνουν όσοι επιλέξουν γιοτ αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Βόλου. Μπορεί να φιλοξενήσει 6 επισκέπτες με την τιμή να διαμορφώνεται ανά βραδιά στα 66 ευρώ.

Παλιό αλιευτικό στην παραλία Αλκυόνας στην Πιερία

Για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του σκάφους, χωρίς όμως να είναι στη ...θάλασσα, υπάρχει λύση και για αυτούς. Ένα παλιό αλιευτικό σκάφος έχει μετατραπεί σε κατάλυμα στην παραλία της Αλκυόνας και τους περιμένει. Η τιμή του είναι στα 110 ευρώ ανά βραδιά και μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα.  

Με πανοραμικά παράθυρα και άνετο κάτω... κατάστρωμα, απέχει 15 μέτρα από τη θάλασσα.