Skip to main content

Διακοπές με σκάφος στη Βόρεια Ελλάδα: Πολυτέλεια εν πλω

Διακοπές αρμενίζοντας στο απέραντο γαλάζιο εύκολα και προσιτά; Ποιες είναι οι τιμές ενοικίασης - Εκατοντάδες σκάφη στα πελάγη της χώρας

Ακούτε τη φράση «διακοπές με σκάφος» και αισθάνεστε πως η τσέπη σας μπάζει νερά; Και όμως υπάρχουν λύσεις προσιτές που θα σας κάνουν να ζήσετε λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς και ηρεμίας, αλλά και λύσεις που απευθύνονται μόνον σε... κροίσους. Σε κάθε περίπτωση το απέραντο γαλάζιο θα σας ανταμείψει καθώς θα ζήσετε τη σύγχρονη εκδοχή του... Σεβάχ του Θαλασσινού ανακαλύπτοντας νέους προορισμούς στην ειδυλλιακή ελληνική «πολυνησία».

Τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της αναγκαστικής... κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κορωνοϊού, ο θαλάσσιος τουρισμός και συγκεκριμένα η ενοικίαση σκάφους αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τρόπο διακοπών. Με αφετηρία τον Μάιο, εκατοντάδες σκάφη διαπλέουν τα πελάγη μας και δη το Αιγαίο, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επιβαίνοντες για γνωριμία με παραλίες μοναδικές, που συχνά, υπό άλλες συνθήκες, δεν είναι προσπελάσιμες. Σε περίπτωση, μάλιστα, που επιλέξετε μη επανδρωμένο σκάφος, το συνολικό κόστος των διακοπών είναι πολύ πιο οικονομικό από ό,τι νομίζετε.

Η Voria.gr, έκανε αναζήτηση σε πλατφόρμες ενοικίασης σκαφών και σας παρουσιάζει μερικές, ενδεικτικές, προτάσεις για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Χαλκιδική: Η βασίλισσα της παραλίας

Με αφετηρία το Παλιούρι, οι πελάτες πολυτελούς γιοτ, ανακαινισμένο το 2018, θα έχουν τη δυνατότητα για περιηγήσεις στα νερά του Αιγαίου. Η τιμή ανά βραδιά, για έξι άτομα, είναι στα 1.500 ευρώ.



Βόλτες στο απέραντο... τιρκουάζ της Λευκάδας και της Κέρκυρας

Ένα υπερπολυτελές εξοπλισμένο σκάφος που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δώδεκα επισκέπτες και διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια υπόσχεται προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στις παραλίες της Λευκάδας, καθώς έχει ως έδρα το εν λόγω νησί. Η διανυκτέρευση ανά βραδιά είναι 2.628 ευρώ. 



Έξι επισκέπτες μπορεί να φιλοξενήσει σκάφος αγκυροβολημένο στην Κέρκυρα. Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια ενώ η τιμή του ανά διανυκτέρευση είναι 70 ευρώ.



Θάσος: Το σμαραγδένιο νησί μαγνητίζει

Από τον Λιμένα της Θάσου, ξεκινά το ταξίδι για όσους θελήσουν να εξερευνήσουν τις παραλίες του νησιού. Η τιμή διαμονής είναι στα 400 ευρώ ανά βραδιά. Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έξι επισκέπτες, ενώ διαθέτει τρία υπνοδωμάτια.

Στη μαρίνα της Καβάλας είναι αγκυροβολημένο γιοτ που μπορεί να φιλοξενήσει εννέα άτομα καθώς διαθέτει πέντε καμπίνες και δυο μπάνια. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 300 ευρώ.



Σποράδες: Μοναδική ιστιοπλοϊκή εμπειρία στα τρία πανέμορφα νησιά

Μια μοναδική ιστιοπλοϊκή εμπειρία μπορούν να ζήσουν όσοι το επιλέξουν. Ξεκινώντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές από τη Σκιάθο, όσοι το επιλέξουν θα έχουν τη δυνατότητα να πλεύσουν ανάμεσα σε όμορφα νησιά, να αγκυροβολήσουν σε φυσικούς προστατευόμενους κόλπους σπάνιας ομορφιάς, καθώς και να επισκεφθούν απρόσιτες παραλίες και να κολυμπήσουν σε νερά μοναδικής διαύγειας και χρώματος. Η τιμή για δύο επισκέπτες είναι στα 1.350 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται και οι υπηρεσίες του καπετάνιου του γιοτ.