Skip to main content

Διακοπές μόνο στη χώρα θα ζητήσει ο Κόντε από τους Ιταλούς

Ειδική εκστρατεία με σύνθημα «vacanze in Italia», διακοπές στην Ιταλία φαίνεται να ετοιμάζουν ήδη αρμόδιοι οργανισμοί στη χώρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την διάρκεια συνάντησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι θα ζητήσει επίσημα από τους Ιταλούς να κάνουν διακοπές φέτος στην χώρα τους για να στηρίξουν την οικονομία της μετά το πρωτοφανές «σοκ» που έχει υποστεί από τις συνέπειες του κοροωνοϊού, αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Οι αρμόδιοι οργανισμοί ετοιμάζουν, όπως αφήνεται να διαρρεύσει, ειδική εκστρατεία, τόσο για την εσωτερική αγορά, όσο και για το εξωτερικό, με σύνθημα «vacanze in Italia», διακοπές στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας και των πολιτών, που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και τα οποία μπορεί να αγγίξουν και τα πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές, κύρια θέση θα έχει η αρωγή του τουριστικού τομέα.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, τέλος, τα μέτρα αυτά και η διαφημιστική εκστρατεία θα πρέπει να εγκριθούν το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να σταλεί και ένα θετικό μήνυμα σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, οι πολίτες των οποίων συνηθίζουν, εδώ και δεκαετίες , να παραθερίζουν στην Ιταλία.