Skip to main content

Διακοπές σε κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ και φέτος παιδιά του δήμου Θέρμης

Η συνολική δαπάνη του κατασκηνωτικού προγράμματος που αυτοχρηματοδοτήθηκε από το νομικό πρόσωπο του Δήμου Θέρμης ανήλθε στα 22.388€.

Διακοπές σε πιστοποιημένες κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ είχαν την ευκαιρία να κάνουν και φέτος τα παιδιά με αναπηρία του δήμου Θέρμης στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του δήμου.

Οι Κατασκηνώσεις των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες είναι ένας καθιερωμένος θεσμός στον χώρο της Ειδικής Αγωγής καθώς συντηρεί και βελτιώνει τις κατακτημένες δεξιότητες των ατόμων, προσφέρει ξενοιασιά, ξεκούραση, ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση, καλλιεργεί τις δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης διευρύνει τις σχέσεις με συνομηλίκους και προσφέρει στις οικογένειές τους ένα διάστημα χαλάρωσης από τη συνεχή φροντίδα.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του νομικού προσώπου ήρθε σε επικοινωνία με τις οικογένειες των παιδιών που είναι εξυπηρετούμενοι τόσο μέσω της δομής ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του Δήμου Θέρμης όσο και σε παιδιά φιλοξενούμενα σε ιδιωτικές δομές και συνολικά 27 άτομα αναχώρησαν στις 25 Αυγούστου για χρονικό διάστημα έως 8 Σεπτεμβρίου.

Η συνολική δαπάνη του Κατασκηνωτικού Προγράμματος που αυτοχρηματοδοτήθηκε από το νομικό πρόσωπο του Δήμου Θέρμης ανήλθε στα 22.388€.