Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης, πρόκειται για περιπτώσεις εύπορων καταναλωτών με απίστευτα υψηλές καταναλώσεις και μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου με απίστευτα υψηλές καταναλώσεις και μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές προανήγγειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Πρόκειται για τις περιπτώσεις εύπορων καταναλωτών που εντάχθηκαν στο ΚΟΤ με αποτέλεσμα να χρεώνουν την ΔΕΗ για πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τις προθέσεις της Διοίκησης της Επιχείρησης, το ηλεκτρικό ρεύμα θα κόβεται σε όσους οφείλουν πάνω από 10.000 ευρώ.

Ο κ. Παναγιωτάκης είπε πως το ποσό που η ίδια η επιχείρηση εκτιμά ότι της οφείλεται από την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών για την περίοδο 2012 - 2016 είναι 700 εκατ. ευρώ. Όμως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, κατά πληροφορίες, θεωρεί ότι το ποσό δεν ξεπερνά τα 360 εκατ. ευρώ.

Το όποιο ποσό επιβάρυνσης αποφασισθεί από το υπουργείο, θα επιμερισθεί σε βάθος πενταετίας, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, γεγονός που σημαίνει ότι η επιβάρυνση, το πολύ θα είναι 100 εκατομμύρια τον χρόνο ή 12 με 13 ευρώ για τον κάθε καταναλωτή το χρόνο.

Ενδεικτικά, ο κ. Παναγιωτάκης, ανέφερε ότι έρευνα της ΔΕΗ κατέδειξε όργιο απάτης σε βάρος της Επιχείρησης, όπως την περίπτωση καταναλωτή ΚΟΤ με βίλα 1.000 τμ στην Κηφισιά που χρωστάει 28.000 και καταναλώνει 8.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο αλλά και πρώην εφοπλιστή στην Καστέλα που διατηρεί μονοκατοικία εκτάσεως 760 τμ, δηλώνει άνεργος,καταναλώνει 7.500 κιλοβατώρες το τετράμηνο και χρωστάει 32.000 ευρώ.

Την απάτη έφερε στην επιφάνεια η έρευνα που διενήργησε η επιχείρηση και η οποία αποκάλυψε ότι επρόκειτο για βίλες με υψηλές καταναλώσεις και μεγάλες οφειλές.

Προκειμένου δε, να δοθεί ένα τέλος, ο κ. Παναγιωτιάκης επεσήμανε ότι θα επισκεφθεί τον Γενικό Γραμματέα δημοσίων εσόδων, προκειμένου να ζητήσει την επανεξέταση των προϋποθέσεων χορήγησης του ΚΟΤ αλλά και τον έλεγχο τους από τους φορολογικούς θεσμούς.

«Το θέμα αυτό θα ξεκαθαριστεί» επεσήμανε ο κ. Παναγιωτάκης για να προσθέσει ότι «οι διακοπές ηλεκτροδότησης, όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, θα ξεκινήσουν από το 2018».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ