Skip to main content

Διακόπηκε η δίκη του «Focus» για το άσεμνο εξώφυλλο

Διακόπηκε για τις 9 Δεκεμβρίου η δίκη των δημοσιογράφων του γερμανικού περιοδικού «Focus», σχετικά με το εξώφυλλο το οποίο απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία.

Διακόπηκε για τις 9 Δεκεμβρίου η δίκη των δημοσιογράφων και αρθρογράφων του γερμανικού περιοδικού «Focus», σχετικά με το εξώφυλλο το οποίο απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία και και το αντίστοιχο δημοσίευμα το οποίο χαρακτήρισε «απατεώνες» τους Έλληνες.

Οι συνολικά 13 δημοσιογράφοι, από τους οποίους παρόντες ήταν μόνο 7 στους οποίους επιδόθηκαν νομίμως οι κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο, κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν την ελευθερία του τύπου, υποστηρίζοντας ότι ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι το δημοσίευμα έχει προσβλητικό περιεχόμενο για την Ελλάδα, αυτό δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

Από την άλλη πλευρά, ο εκ των μηνυτών Θ. Φραγκάκης χαρακτήρισε μεθοδευμένο και κατάπτυστο το δημοσίευμα, με το οποίο ισοπεδώνονται τα πάντα και χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες απατεώνες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υποβλήθηκαν ενστάσεις από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, οι οποίες απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.