Skip to main content

Διακόπτονται τα δρομολόγια της Ολυμπιακής

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης διακόπτονται 26 πτήσεις εξωτερικού και 28 εσωτερικού.
Έπεσε η αυλαία για την Ολυμπιακή, έπειτα από 35 χρόνια λειτουργίας και από την Πέμπτη η Olympic Air αναλαμβάνει τα ηνία στον τομέα των αερομεταφορών για τη χώρα μας. Η νέα « Ολυμπιακή» σύμφωνα με ανακοινώσεις της διοίκησης θα πετάει αρχικά σε 19 προορισμούς εσωτερικού  και σε 17 προορισμούς εξωτερικού. Ωστόσο, η Olympic Air αποφάσισε τη διακοπή 54 δρομολογίων που πραγματοποιούσε η Ολυμπιακή.

Από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου η νέα Ολυμπιακή δεν θα πραγματοποιεί 26 πτήσεις εξωτερικού και συγκεκριμένα σταματούν τα δρομολόγια από Αθήνα προς Γιοχάνεσμπουργκ, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Βιέννη, Βερολίνο,Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη, Παρίσι, Ρώμη,  Μιλάνο, Μαδρίτη, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Σόφια, Λάρνακα, Ντουμπάι, Κουβέιτ, Μόσχα, Βουκουρέστι, Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Τορόντο, Πράγα,  Αθήνα- Γενεύη- Νίκαια και Αθήνα- Κίεβο -Οδησσός, ενώ διακόπτεται και η πτήση από Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη.

Στο εσωτερικό, η νέα εταιρία αποφάσισε να διακόψει 28 προορισμούς. Αναλυτικότερα, η Olympic Air δεν θα πετάει από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Κως, Χίος, Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθος, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κοζάνη, Κεφαλλονιά, Λήμνος, Μύκονος,  Άκτιο, Σάμος, Σαντορίνη, Σύρος, από Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο, Χανιά και Μυτιλήνη ενώ διακόπτεται και το δρομολόγιο από Ρόδος προς Ηράκλειο.

Τι επιπτώσεις έχουν τα νέα δεδομένα για τους προορισμούς που έμειναν εκτός δρομολογίων από την Olympic Air;

 Η Voria.gr επικοινώνησε με τους νομάρχες Δωδεκανήσου, Ιωαννίνων, Καβάλας και Έβρου οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ακύρωση των δρομολογίων δεν επηρεάζει καθόλου τους νομούς τους, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλες ιδιωτικές εταιρίες που εξυπηρετούν τους πολίτες.    

Χριστίνα Καραμανίδου