Skip to main content

Ο Θεσσαλονικιός που δημιουργεί κατασκευές για KFC και Burger King

Η Polizoidis Advertising and Interior Constructions επεκτείνεται στην εσωτερική διακόσμηση αναλαμβάνοντας projects εντός και εκτός Ελλάδας.

Τι κοινό έχουν οι ψηφιακές εκτυπώσεις με την εσωτερική διακόσμηση και τη διαφήμιση; Φαινομενικά καμία. Στην περίπτωση, όμως, της θεσσαλονικιώτικης, συνεχώς εξελισσόμενης εταιρείας, Polizoidis Advertising and Interior Constructions, αποτελούν το παρελθόν και το παρόν της, ένα παρόν που μετρά μεταξύ άλλων συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες και ανάληψη projects στο εξωτερικό.
 
Χαρακτηριστικές είναι οι συνεργασίες για τη δημιουργία διακοσμητικών κατασκευών και επιγραφών στις δημοφιλείς αλυσίδες εστίασης KFC και Burger King, οι ειδικές μεταλλικές κατασκευές στον κήπο του Bulgari Hotel στο Μιλάνο, και η εσωτερική διακόσμηση εστιατορίου στο Άμστερνταμ.

Παράλληλα η εταιρεία έχει ένα δυνατό εκθεσιακό portfolio, αν αναλογιστεί κανείς την πολύχρονη συνεργασία της με τη ΔΕΘ- Helexpo, αλλά και την κατασκευή εκθεσιακών περιπτέρων που αναλαμβάνει. Μάλιστα από το 2014, εξυπηρετεί τους πελάτες της και από τους χώρους των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, από το υποκατάστημα της, το Polizoidis Shop.

Πρόσφατα η εταιρεία επεκτάθηκε και στον ξενοδοχειακό χώρο καθώς ολοκλήρωσε την εσωτερική διακόσμηση και επίπλωση δωματίων σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, που βρίσκεται εν εξελίξει.

Η αρχή έγινε το 1999

Για τον Τάσο Πολυζωΐδη, δημιουργό της εταιρείας, το επιχειρηματικό ντεμπούτο του ξεκίνησε το 1999 όταν αποφάσισε να φύγει από τον τόπο καταγωγής του, τις Σέρρες και να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο ξεκίνημα έγινε με πέντε συνεταίρους, οι οποίοι αποφάσισαν να μπουν στο χώρο των ψηφιακών εκτυπώσεων μεγάλου μεγέθους.
 
Εννέα χρόνια αργότερα αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να ιδρύσει τη δική του εταιρεία, στην οποία εντάσσει πέραν των εκτυπώσεων μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που ξεκινούν από τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση της. Η Polizoidis, Advertising and Interior Constructions διαθέτει μεταξύ άλλων: σχεδιαστικό τμήμα (διακόσμηση, βιομηχανικός σχεδιασμός, γραφιστικό), τμήμα ψηφιακών εκτυπώσεων, UV flatbed εκτύπωση για απευθείας εκτύπωση σε όλα τα άκαμπτα υλικά, τμήμα εφαρμογών και επικολλήσεων, τμήμα μεταλλικών κατασκευών, βαφείο, τμήμα ξύλινων κατασκευών, τμήμα τοποθετήσεων, συντήρηση υφιστάμενων κατασκευών, τμήμα διαφημιστικών δώρων.

Στην ερώτηση της Voria.gr, για το πως αποφάσισε να μπει σε ένα χώρο, όπως αυτός της διαφήμισης, που αν και στο παρελθόν, είχε ανθίσει, στην περίοδο της κρίσης έπνεε τα λοίσθια, ο κ. Πολυζωΐδης, απαντά πως διέβλεψε μία ευκαιρία καθώς η εταιρεία του έχει εντάξει σειρά υπηρεσιών που άλλες διαφημιστικές δεν παρέχουν. «Ξεκινήσαμε εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ο δρόμος ήταν, αναμφίβολα, δύσκολος. Ωστόσο αυτό που μας διαχωρίζει από άλλες εταιρείες του χώρου είναι πως παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών» σχολιάζει ο ιδρυτής της εταιρείας.



Ένα ξύλινο σταντ ήταν η αρχή
 
Έναυσμα για να μπει το κατασκευαστικό τμήμα στη γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών  της Polizoidis Advertising and Interior Constructions, ήταν η ζήτηση για ένα ξύλινο σταντ το 2010. Έκτοτε λειτούργησε σαν καταλύτης για την εταιρεία που έχει δημιουργήσει σειρές ξύλινων κατασκευών προώθησης προϊόντων, μεταξύ άλλων και για τα Starbucks.
 
H εταιρεία, σήμερα, μετρά συνεργασίες με δυνατά ονόματα του επιχειρηματικού γίγνεσθαι  όπως η Coca Cola, η Vodafone, η Nestle, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η Ολύμπος, η Κουκάκης, η ΕΖΑ, η ΕΨΑ, η Νέκταρ, η Μεβγάλ κ.α.

Για το 2020 η εταιρεία ετοιμάζει το επόμενο βήμα της και αυτό είναι η κάθοδος της στην Αθήνα, με τη δημιουργία υποκαταστήματος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών της Νοτίου Ελλάδας.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη Σίνδο, στην είσοδο της βιομηχανικής περιοχής, σε έναν υπερσύγχρονο χώρο 2.000 τμ, απασχολεί 37 άτομα.