Skip to main content

Διακρατική λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών του Έβρου

Την ανάληψη πρωτοβουλίας για διακρατική συνεργασία με στόχο την επίλυση του προβλήματος των υπερχειλίσεων του ποταμού Έβρου ανακοίνωσε σε φορείς της περιοχής στη διάρκεια σύσκεψης ο πρωθυπουργός, Γ. Π
Διακρατική συνεργασία της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας για την επίλυση του προβλήματος των υπερχειλίσεων του ποταμού Έβρου. Σχετική πρωτοβουλία θα αναλάβει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως ενημέρωσε φορείς της περιοχής σε ευρεία σύσκεψη, την Πέμπτη.

Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών, του νομάρχη Έβρου και εκπροσώπων φορέων του νομού, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία στην επικείμενη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν και αφού υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικοφ Μπορίσοφ.

Η συνεργασία των τριών χωρών ενδεχομένως να πάρει μελλοντικά τη μορφή Διακρατικής Σύμβασης, με στόχο τη δημιουργία ενιαίου Διακρατικού Φορέα για τη διαχείριση της λεκάνης του ποταμού.

Τέλος, αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έργου (ΕΥΔΕ) για τον Έβρο, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί διϋπουργική επιτροπή με τη συμμετοχή συναρμόδιων Υπουργών, κατά το πρότυπο του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφθηκε πρόσφατα τον Έβρο.