Skip to main content

Διάκριση για 16χρονο Καβαλιώτη στον διαγωνισμό της Microsoft Office

Ο Χρήστος Κιοφτετζής κατάφερε τη διάκριση αυτή συναγωνιζόμενος με 855.000 παιδιά από ολόκληρο τον κόσμο που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Την ένατη θέση στην παγκόσμια και την πρώτη θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη κατέλαβε ο 16χρονος μαθητής Χρήστος Κιοφτετζής στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist.

Ο 16χρονος Χρήστος κατάφερε τη διάκριση αυτή συναγωνιζόμενος με 855.000 παιδιά από ολόκληρο τον κόσμο που συμμετείχαν στους προκριματικούς και στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε από τις 28 έως 31 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη.

Η σημαντική διάκριση αυτή του 16χρονου μαθητή δεν είναι η πρώτη στην Καβάλα καθώς πέρσι εξίσου μεγάλη νίκη είχε πετύχει η Καβαλιώτισσα μαθήτρια Έφη Ζιώτα.

 

Σχολιάζοντας τη νίκη αυτή, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Καβαλιωτών συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Καβαλιώτη μαθητή Χρήστο Κιοφτετζή για τις σημαντικές νίκες που κατέλαβε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist που διεξήχθη από 28 έως 31 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη.

Ο 16χρονος Χρήστος, κατέλαβε την  9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, μεταξύ 855.000 παιδιών από ολόκληρο τον κόσμο που συμμετείχαν στους προκριματικούς και στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού.

Η νίκη αυτή του Χρήστου είναι ακόμα πιο μεγάλη για όλους τους Καβαλιώτες γιατί έρχεται μετά την περσινή, εξίσου μεγάλη νίκη, της Καβαλιώτισσας μαθήτριας Έφης Ζιώτα στον ίδιο παγκόσμιο διαγωνισμό, γεγονός που φανερώνει το πολύ υψηλό επίπεδο των μαθητών της Καβάλας.

Σήμερα, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε θεσμικό, δεν μπορώ παρά να νιώθω απόλυτα ικανοποιημένη που ο Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αποφάσισαν να στηρίξουν έμπρακτα (φέτος και πέρυσι) την προσπάθεια αυτών των παιδιών, του Χρήστου και της Έφης.

Νιώθουμε πολύ περήφανοι για τις διακρίσεις τους. Νιώθουμε περήφανοι γιατί οι νίκες τους στέλνουν ένα μήνυμα ότι αν τα παιδιά μας έχουν σωστή καθοδήγηση και ερεθίσματα μπορούν να πετύχουν πολλά και μεγάλα. Η νίκη του Χρήστου φέτος, η νίκης της Έφης πέρυσι, μας γεμίζει ελπίδα ότι οι νέοι άνθρωποι θ’ ανεβάσουν την πατρίδα μας ένα βήμα ψηλότερα.

Ένα μεγάλο μπράβο στο δικό μας Χρήστο, ένα μεγάλο μπράβο και στα άλλα δύο παιδιά από την Αθήνα και τη Σπάρτη που συγκροτήσαν την εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist. Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς του Χρήστου Κιοφτετζή, να είναι πάντα περήφανοι για το παιδί τους και να συνεχίσουν να τον στηρίζουν. Πολλά συγχαρητήρια και στον καθηγητή πληροφορικής Παναγιώτη Ασλανίδη για το ήθος του, την αγάπη του προς τα παιδιά και βέβαια την πολύ υπεύθυνη δουλειά που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια».