Skip to main content

Διακρίσεις για την Τράπεζα Πειραιώς στα FocusEconomics Analyst Forecast Awards

Η Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς αναδείχθηκε μεταξύ των κορυφαίων διεθνώς για την ακρίβεια των εκτιμήσεων της.

Τρεις σημαντικές διακρίσεις στα FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2021 έλαβε η Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς που αναδείχθηκε μεταξύ των κορυφαίων διεθνώς για την ακρίβεια των εκτιμήσεων της. Τα FocusEconomics Analyst Forecast Awards επιβραβεύουν την ορθότητα των οικονομικών εκτιμήσεων σε έξι βασικούς οικονομικούς δείκτες (ΑΕΠ, δημοσιονομικό ισοζύγιο, πληθωρισμός, επιτόκια, συναλλαγματικές ισοτιμίες, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών) σε 91 χώρες και για τις χρηματιστηριακές τιμές 23 εμπορευμάτων και μετάλλων.

Η Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης της Τράπεζας Πειραιώς έλαβε δύο πρώτες θέσεις μεταξύ 50 διεθνών οργανισμών, τραπεζικών ιδρυμάτων και επενδυτικών οίκων για την εκτίμηση που διατύπωσε αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ και του πληθωρισμού της ευρωζώνης και βρέθηκε στην πρώτη τριάδα για την εκτίμησή της αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων.

Επίσης, έλαβε την πρώτη θέση για τις εκτιμήσεις που αφορούν την πορεία της κυπριακής οικονομίας καθώς και την εξέλιξη του δημοσιονομικού ισοζυγίου και ήταν στην δεύτερη θέση για την εκτίμηση αναφορικά με την πορεία του ΑΕΠ της Κύπρου.  

Oι διακρίσεις δίνονται με βάση τις μηνιαίες προβλέψεις των οικονομολόγων για διάστημα 22 μηνών. To FocusEconomics είναι διεθνής οργανισμός με αντικείμενο την παροχή οικονομικών αναλύσεων και προβλέψεων για 131 χώρες σε όλο τον κόσμο.