Skip to main content

Διακριτική παρουσία της αστυνομίας στον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Τη διακριτική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ζητούν οι διοργανωτές.
Τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας ζητούν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων της 36ης επετείου του Πολυτεχνείου, όπως προκύπτει από συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρύτανης του Ιδρύματος Κ. Μουντζούρης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Ν. Τριανταφύλλου.

Ο κ. Μουντζούρης είπε ότι υπήρξε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου συμφωνήθηκε να είναι διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας, αλλά το πρωί, σε ορισμένες σχολές του κέντρου, παρατηρήθηκε αυξημένη παρουσία δυνάμεων, κάτι που μάλλον οφείλεται σε παρεξήγηση. Πάντως, μετά από σχετικές αντιδράσεις των πρυτάνεων, οι δυνάμεις αποσύρθηκαν.

Ο Κ. Μουντζούρης επεσήμανε ότι η Πανεπιστημιακή Κοινότητα περιφρουρεί τα ιδρύματα, ενώ στις σχολές του κέντρου διεκόπησαν τα μαθήματα, πλην Πολυτεχνείου όπου έγιναν κανονικά.

Το ίδρυμα θα ανοίξει τις πύλες του για τον εορτασμό την Κυριακή το πρωί και θα κλείσει την Τρίτη το μεσημέρι, οπότε και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ