Skip to main content

Διάλεξη για το mobile banking της Πειραιώς στο ΑΠΘ

Οι φοιτητές του τμήματος Οικονομικών Σπουδών γνώρισαν τις καινοτομίες της Τράπεζας Πειραιώς στο πεδίο της ηλεκτρονικής τραπεζικής

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρονικής τραπεζικής είχαν σήμερα φοιτητές του τμήματος Οικονομικών του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια διάλεξης που πραγματοποίησε η Κέλλη Ζαφειροπούλου, στέλεχος της μονάδας στρατηγικής των ιδιωτών πελατών λιανικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Η κ. Ζαφειροπούλου παρουσίασε το case study της Τράπεζας Πειραιώς «Mobile Banking Evolution: Drive mobile adoption via the branch». «Θέλουμε, μέσα από την ηλεκτρονική τραπεζική, να βοηθάμε τους πελάτες μας, όχι μόνο να πραγματοποιούν συναλλαγές, αλλά να αναπτύσσουν τον οικονομικό τους προγραμματισμό. Ο στόχος μας είναι οι πελάτες μας να εξελίσσονται και να αναπτύσσονται μαζί μας και μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι κοντά στους νέους και στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα πάει μπροστά και προοδεύει μέσα από τη νέα γενιά», δήλωσε η κ. Ζαφειροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, η καινοτομία του e-branch, του νέου καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, που προσφέρει μία νέα τραπεζική εμπειρία, μέσα από έξυπνες υπηρεσίες και τεχνολογικές καινοτομίες (λειτουργούν ήδη 6 e-branches στην Ελλάδα και ένα στη Θεσσαλονίκη, επί της Τσιμισκή 80).

Ακόμη, η κ. Ζαφειροπούλου αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η μετακύλιση συναλλαγών σε ηλεκτρονικά μέσα, όπως η αναβάθμιση επιπέδου υπηρεσιών, με βάση την ταχύτητα εξυπηρέτησης, οι αυξημένες δυνατότητες εξυπηρέτησης, η ανάπτυξη σχέσης με την Τράπεζα, η εξοικείωση με τη νέα τεχνολογία, η καλύτερη διαχείριση του χρόνου των στελεχών, οι υψηλότεροι δείκτες ικανοποίησης και πιστότητας, και η μείωση του κόστους συναλλαγών.

To παρών στην εκδήλωση έδωσε και η Τόνια Φιλίππου, mass retail coach της Τράπεζας Πειραιώς και απόφοιτος του τμήματος.

Η καθηγήτρια του τμήματος Οικονομικών του ΑΠΘ, Νίκη Γλαβέλη, πρωτοβουλία της οποίας ήταν η σημερινή διάλεξη, είπε ότι «η Πειραιώς είναι μία δυναμική επιχείρηση και από τις πιο ισχυρές τράπεζες. Θεώρησα σκόπιμο να φέρω σε επαφή τους φοιτητές με μία μεγάλη επιχείρηση, να δουν πώς σκέφτονται τα στελέχη της, την άποψή τους για το πολύ σημαντικό θέμα του mobile banking, που μπορεί να ανοίξει προοπτικές μεταπτυχιακού και καριέρας».