Skip to main content

Διάλεξη του διεθνούς φήμης σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλένη στο Τελλόγλειο

Θα αναλύσει την πρακτική του για τον σχεδιασμό θεματικών συλλογών και θα παρουσιάσει οπτικό υλικό από δημιουργίες του εμπνευσμένες από τον πολιτισμό

Στην Οικία Τέλλογλου θα φιλοξενηθεί ο σχεδιαστής διεθνούς φήμης Γιάννης Τσεκλένης. Η διάλεξή του με τίτλο: «Πώς λειτουργεί η ώσμωση των πολιτισμών στον σχεδιασμό των ρούχων», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 19.30.

Ο κ. Τσεκλένης θα αναλύσει τη δική του πρακτική για τον σχεδιασμό θεματικών συλλογών και θα παρουσιάσει οπτικό υλικό από δημιουργίες του εμπνευσμένες από τον πολιτισμό.

Η Οικία Τέλλογλου βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους 2 στον 4ο όροφο.

Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 2310-991610 & 2310-991377.

Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ.

Ποιος είναι ο Γιάννης Τσεκλένης

Ο Γιάννης Τσεκλένης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 και θεωρείται το όνομα και η υπογραφή που τοποθέτησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο σύγχρονο χάρτη της μόδας.

Οι δημιουργίες του, οι περισσότερες με έμφαση στο δικό του σχέδιο υφάσματος, διατέθηκαν κατά τις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80 από τα κορυφαία καταστήματα και πολυκαταστήματα του κόσμου και ο Τσεκλένης κέρδισε μια θέση στην γκαρνταρόμπα πολλών χιλιάδων γυναικών, ανδρών και παιδιών σε περισσότερες από 20 χώρες.

Η υπογραφή Tseklenis διακρινόταν και σε ξεχωριστές συλλογές λευκών ειδών, πλακιδίων τοίχου/δαπέδου, αποσκευών, υφασμάτων εσωτερικού χώρου, ένδυση προσωπικού εταιριών και οργανισμών, όπως και στο εσωτερικό αυτοκινήτων και αεροσκαφών.

Από τη δεκαετία του ’90 ασχολείται με τον σχεδιασμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια ξεχωριστών οικιστικών συνόλων και μικρών υπερπολυτελών ξενοδοχείων, ενώ είναι υπεύθυνος για τον επιτυχημένο σχεδιασμό των νέων λεωφορείων και τρόλεϊ της Αθήνας και όλων των τρένων της χώρας.