Skip to main content

Διάλογο για το μέλλον ξεκινά η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Θετική η πρώτη συνάντηση ΕΕΖ-ΑΑΔΕ - Δημιουργείται ομάδα εμπειρογνωμόνων από εκπροσώπους της ζυθοποιίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Αμέσως μετά τις γιορτές αναμένεται να οριστεί ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα απαρτίζεται από εκπροσώπους της ζυθοποιίας και της ΑΑΔΕ προκειμένου να ξεκινήσει ένας διάλογος για το μέλλον του κλάδου.

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών, ως αποτέλεσμα σχεδίου νόμου που προωθούσε η κυβέρνηση και σύμφωνα με εκπροσώπους των ζυθοποιών θα έθετε εν αμφιβόλω το μέλλον του κλάδου –θέμα που είχε αναδείξει η Voria.gr- ετέθη επί τάπητος το ζήτημα και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος.    

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, όπως και την πρόσφατη ανακοίνωση  του υπουργείου Οικονομικών, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να διεξάγουμε ένα ανοικτό και ειλικρινή διάλογο. Αποτελεί  μια μεγάλη ευκαιρία για τον κλάδο της ζυθοποιίας συνολικά. Ως Ένωση Ζυθοποιών, και εκπροσωπώντας μικρούς και μεγάλους παραγωγούς στη χώρα μας, θα συμβάλλουμε εποικοδομητικά με προτάσεις και διάλογο για την δημιουργία ενός αποτελεσματικού και ευέλικτου νομοθετικού πλαισίου για τον κλάδο μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σοφοκλής Παναγιώτου.

Στόχος της επιτροπής που θα δημιουργηθεί είναι να ληφθούν υπόψη οι διεθνείς πρακτικές προκειμένου να εκπονηθεί από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποτελεσματικό, ως προς τη διασφάλιση του φορολογικού αντικειμένου, νομοθετικό πλαίσιο, που θα αντικαταστήσει το Βασιλικό Διάταγμα του 1923 και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ισότιμη και βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.