Skip to main content

Διαμαρτυρία αστυνομικών - Καταγγέλλουν περικοπές και ελλείψεις (vid)

Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη υπάρχει έλλειψη δυναμικού που αγγίζει τα 300 άτομα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της πόλης.

Η έλλειψη σε προσωπικό αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι τα δύο βασικά προβλήματα που οδήγησαν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 09:00 μπροστά από το ΑΤ Λευκού Πύργου.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για παλαιά και φθαρμένα περιπολικά τα οποία παίρνουν φωτιά εν κινήσει, για δυσλειτουργική κατανομή προσωπικού και για αστυνομικά τμήματα που δεν έχουν θέρμανση.

«Βγαίνουμε στους δρόμους για τις περικοπές στην υλικοτεχνική υποδομή και το έμψυχο δυναμικό της ελληνικής αστυνομίας που αποτελεί παράλληλα και έμμεση περικοπή στην ασφάλεια των πολιτών. Αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη υπάρχει έλλειψη δυναμικού που αγγίζει τα 300 άτομα. Αποτέλεσμα είναι πάρα πολλές υπηρεσίες να υπολειτουργούν. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου που κάνουμε τη διαμαρτυρία μας υπάρχει έλλειψη προσωπικού που αγγίζει τα 100 με 120 άτομα», δήλωσε ο Θεόδωρος Τσαϊρίδης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονται ακόμα και για δυσανάλογη κατανομή προσωπικού καθώς συμβαίνει συχνά τμήματα που βρίσκονται στο κέντρο να έχουν περισσότερα άτομα από τμήματα που βρίσκονται εκτός κέντρου.
 
Αναφορικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ο κ. Τσαϊρίδης υποστήριξε πως «η Θεσσαλονίκη έχει να δει καινούργια περιπολικά από το 2010».

Ο ίδιος μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τα δύο οχήματα της αστυνομίας που πήραν φωτιά εν κινήσει την ώρα που μετέφεραν κρατουμένους. «Στην παρέλαση έφεραν αστυνομικά οχήματα από την επαρχία για να φαίνονται καινούρια», συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Αλέξανδρος Καλευράς.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι οι ελλείψεις είναι τέτοιες που οι αστυνομικοί καλούνται συχνά να αγοράσουν τις ίδιες τους τις στολές.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, έχουν μεταφέρει τα παράπονα τους στους αρμόδιους φορείς οι οποίοι όμως, όπως υποστηρίζουν, έδειξαν αδιαφορία.

Τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης περπάτησαν έως τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Εγνατίας ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Εκπρόσωποι της Ένωσης ανέβηκαν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος για να συζητήσουνε για τα προβλήματα των αστυνομικών αλλά και να αποδώσουν ψήφισμα.

Καλαφάτης: Εύλογα τα αιτήματα των αστυνομικών

Στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων παρευρέθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης για να εκφράσει τη συμπαράσταση του στα όπως τα χαρακτήρισε εύλογα αιτήματα των αστυνομικών.

«Πρέπει η Πολιτεία να ακούσει - γιατί φαίνεται πως δεν ακούει- τα εύλογα αιτήματα των αστυνομικών», δήλωσε.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε πως είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή μεταξύ άλλων και λόγω της εγγύτητας της με Βαλκανικές χώρες και πρέπει η πολιτική ηγεσία να δείξει ιδιαίτερη προσοχή.