Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
x

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ HOTSPOT ΣΤΗ ΒΙΑΛ

Στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στην περιοχή του Χαλκειούς, δυναμικότητας 1.100 ατόμων, σήμερα ήδη φιλοξενούνται 3.400 άτομα, τονίζει ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτύρεται για τον υπεράριθμό πληθυσμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο νησί.

"Η κατάσταση στη Χίο εκτραχύνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στην περιοχή του Χαλκειούς, δυναμικότητας 1.100 ατόμων, σήμερα ήδη φιλοξενούνται 3.400 πρόσφυγες και μετανάστες, με τον αριθμό να σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση" σημειώνει ο κ. Κάρμαντσης. "Επιπροσθέτως οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν, και τα προβλήματα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας του Χαλκειούς αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς".

Με την επιστολή του, ο δήμαρχος Χίου διαβιβάζει και την επιστολή του προέδρου της κοινότητας του Χαλκειούς, "του χωριού που υφίσταται τα πάνδεινα εξαιτίας του προσφυγικού/ μεταναστευτικού" όπως αναφέρει. Ζητά δε, την "άμεση παρέμβαση" του υπουργού, "πριν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις εξαιτίας του συνωστισμού τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ