Skip to main content

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΜΑΘ για το νέο νομοσχέδιο

Το μεσημέρι της Παρασκευής εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν έξω από το ΥΜΑΘ διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης για το νέο πολυνομοσχεδίο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο χαρακτηρίζουν αντιεκπαιδευτικό.

Αναλυτικά το κάλεσμά του Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης:

Η υπουργός Παιδείας σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού προχώρησε σήμερα 22 του Απρίλη στην παρουσίαση ενός αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που αποτελεί ευθεία και ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Η νέα απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική νομοθετική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αφορά σε ζητήματα όπως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, η ενίσχυση των εξεταστικών φραγμών στο Λύκειο με την επαναφορά της βάσης του 10 και της τράπεζας θεμάτων, η εισαγωγή διδακτικών αντικειμένων (αγγλικά κ.ά.) στο νηπιαγωγείο και γενικότερα οι αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης ή η επαναφορά αναχρονιστικών θεσμών όπως τα πρότυπα σχολεία και ο χαρακτηρισμός της διαγωγής των μαθητών/τριών κ.ά.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων για την εφαρμογή των επιταγών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ στοχεύει ξεκάθαρα στη νεοφιλελεύθερη αντιδραστική αναδιάρθρωση και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία αυτόνομων οικονομικά, διοικητικά και παιδαγωγικά σχολικών μονάδων που θα βρίσκουν «πόρους» για την επιβίωσή τους και θα προσελκύουν μαθητές-πελάτες.

Δε θα το επιτρέψουμε! Οι σχεδιασμοί και η τακτική της κυβέρνησης πρέπει να καταδικαστούν από όλη την κοινωνία. Το εκπαιδευτικό κίνημα και οι διεκδικήσεις μας δε μπαίνουν σε καραντίνα. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν! Δίνουμε άμεση και αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και το Υ.ΠΑΙ.Θ.!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της πόλης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας της υγείας, την
Παρασκευή 24 Απρίλη, 12 μεσ. στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανάκληση του πολυνομοσχεδίου.

Συντασσόμαστε σταθερά με την απόφαση των 77 εκπαιδευτικών σωματείων για Απεργία–Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης εκπαιδευτικού και σχολικής μονάδας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,
ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ!

φωτογραφία αρχείου