Skip to main content

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το ΥΜΑΘ (φωτο+vid)

Εκατοντάδες τα κενά εκπαιδευτικών σε ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη - Δυναμικών «παρών» και από αναπληρωτές εκπαδευτικούς έξω από το υπουργείο

Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με στόχο την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία, ζητούν οι περίπου 50 συνδικαλιστές και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων μιλούν για μια τραγική κατάσταση στα σχολεία με πολλά κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα για την ανατολική Θεσσαλονίκη, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν 188 κενές θέσεις στα τμήματα παράλληλης στήριξης, 35 κενά στα τμήματα ένταξης, ενώ από τις 28 προγραμματισμένες τάξεις υποδοχής λειτουργούν μόνο δύο.

Μεγάλα κενά υπάρχουν και στη δυτική Θεσσαλονίκη, με 40 κενά στα καλλιτεχνικά, 14 κενά στην πληροφορική, 100 κενά στις τάξεις παράλληλης στήριξης και καμία τάξη υποδοχής.

Στην κινητοποίηση δυναμικό παρών δίνουν και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. «Η αδιοριστία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχουν συνάδερφοι που παραμένουν αδιόριστοι 10 και 15 χρόνια και κάθε χρόνο αναπληρώνουν τους εαυτούς τους», δηλώνει στη Voria.gr η Μαρία Πεντίκη, αναπληρώτρια και εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας αναπληρωτών, συμπληρώνοντας ότι από το 2009 δεν έχει γίνει κανένας διορισμός.

Για κενά στο βοηθητικό προσωπικό και συγκεκριμένα σε ειδικότητες όπως ψυχολόγοι και φυσιοθεραπευτές, έκανε λόγο και ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, Αθανάσιος Λιασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι οι ελλείψεις αυτες καθιστούν το εκπαιδευτικό έργο τους πολύ δύσκολο.

Οκταμελής αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων πρόκειται να εισέλθει στο κτήριο του υπουργείου προκειμένου να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εκπαίδευσης στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.