Skip to main content

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών φροντιστηρίων: «Θέλουν καθηγητές δούλους»

Οι φροντιστές έχουν προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας ακύρωση των διατάξεων με τις οποίες το ελάχιστο ωρομίσθιο καθηγητή καθορίζεται στα 6,70 ευρώ.

Διαμαρτυρία στο μνημείο Λαμπράκη και πορεία πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος ήταν η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας), με την οποία ζητάνε την ακύρωση των διατάξεων με τις οποίες το ελάχιστο ωρομίσθιο καθηγητή σε φροντιστήριο καθορίζεται στα 6,70 ευρώ μικτά.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπαγιάννης, η εκδίκαση της προσφυγής των φροντιστών αναβλήθηκε και θα γίνει στις 19 Μαρτίου.

«Οι φροντιστηριάρχες θέλουν καθηγητές-δούλους με ωρομίσθιο 3,5 ευρώ μικτά», αναφέρουν χαρακτηριστικά, λέγοντας παράλληλα πως οι εργοδότες με αυτόν τον τρόπο στοχεύουν στη μείωση του ωρομισθίου μας από 6,70 μικτά, στα 3,50 ευρώ μικτά, στην κατάργηση του πλήρους ωραρίου των 21 ωρών εβδομαδιαίως και στη μετατροπή του σε 40ωρο, στην κάθετη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για την ασφάλισή τους και στην επίσημη θεσμοθέτηση όπως λένε «καθεστώτος κάτεργου στα φροντιστήρια: Με καθηγητές στα όρια της εξαθλίωσης, μισθούς πείνας, απόλυτα αναλώσιμους και φοβισμένους, και φροντιστηριάρχες που θα παζαρεύουν για να μας δίνουν ψίχουλα», αναφέρει το ΣΜΕΘ.

Το ΣΜΕΘ, για αυτό το λόγο ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης σε κάθε φροντιστήριο της πόλης και καλεί κάθε καθηγητή φροντιστηρίου να προσεγγίσει το Σωματείο, με την απαίτηση να απορριφθεί η προσφυγή της ΟΕΦΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΜΕΘ ζήτησε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος να κηρύξει απεργία για τις 5 Φεβρουαρίου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προκηρυχθεί τίποτα από την ΟΙΕΛΕ.

Οι εκπαιδευτικοί κατέληξαν στο ΥΜΑΘ για να παραδώσουν ψήφισμα.