Skip to main content

ΥΜΑΘ: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη-Κεραμέως

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών την Πέμπτη στο ΥΜΑΘ την ώρα που είναι προγραμματισμένες οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με παραγωγικούς φορείς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 13:00 μέλη του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση γίνεται για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται πως αύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα έχει σειρά συναντήσεων με φορείς στο ΥΜΑΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και η Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε - Ποιοι κυβερνητικοί θα συνοδεύσουν αύριο τον Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κινητοποίηση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με ολιγάριθμα τμήματα και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών - Όχι στους αποκλεισμούς/απολύσεις αναπληρωτ(ρι)ών – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υ.ΜΑ.Θ., Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, 1μ.μ.

Συνάδελφοι/ισσες,

Απέναντι στη συνεχιζόμενη εγκληματική αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για την υγεία και τη ζωή μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και του κοινωνικού συνόλου και ταυτόχρονα τη συνέχιση της πολιτικής αμφισβήτησης του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, μετά από σχετική απόφαση της Δ.Ο.Ε. και μαζί με άλλους Σ.Ε.Π.Ε. της πόλης και συλλογικότητες των αδιόριστων εκπαιδευτικών καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς, φοιτητές και όλη την κοινωνία να συμμετέχουν στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, 1μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων – Μείωση της αναλογίας μαθητών /τμήμα στο 12-15 – Προσλήψεις τώρα των αναγκαίων εκπαιδευτικών καθώς και του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας – Δωρεάν παροχή σε όλους (μαθητές, εκπ/κούς, βοηθητικό προσωπικό) των αναγκαίων μέσων (μάσκες, αντισηπτικά κλπ.)
  • Καμία εφαρμογή της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης», σύγχρονης ή ασύγχρονης και καθημερινή λειτουργία των σχολείων με ολιγομελή τμήματα
  • Άδειες ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας και κατ’ οίκον διδασκαλία για μαθητές που δε μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς -Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία
  • Κατάργηση του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο) που απαξιώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία - Πολιτική απόφαση, για το ζήτημα του παραβόλου και ένταξη όλων των απορριφθέντων στους πίνακες - Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους/ες να κάνουν αιτήσεις
  • Μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών (μετακίνηση, στέγαση κ.α.) - Ειδική μέριμνα στις τοποθετήσεις αναπληρωτ(ρι)ών που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης».