Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η ΔΑΣ του δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη διοίκηση Ζέρβα ότι «προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες που έχει για την έλλειψη μέσων προστασίας»

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι από το εργοτάξιο καθαριότητας Ευαγγελίστριας του δήμου Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται κατά της διοίκησης Ζέρβας και της κυβέρνησης για την έλλειψη μέσων προστασίας από την επιδημία του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι ακόμη και τα αδιάβροχα που φορούν τα αγόρασαν οι ίδιοι και πως δεν τους τα χορήγησε καμία υπηρεσία.

Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ του δήμου, «η διοίκηση Ζέρβα με επικοινωνιακά παιχνίδια και παραμύθια προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες που έχει για την έλλειψη μέσων προστασίας. Ποντάρει αυτή την περίοδο και στο φιλότιμο και τη συνείδηση των εργαζομένων. Που δεν αντιδρούν με πιο δυναμικό τρόπο, ούτε αρνούνται εργασία όπως έχουν το δικαίωμα να κάνουν όταν δεν τους χορηγούνται μέσα προστασίας, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι, ο λαός της πόλης ειδικά αυτή την περίοδο έχει μεγαλύτερη ανάγκη τη δουλειά τους».

Καλούν, δε, τους συναδέλφους τους στα εργοτάξια και στους χώρους δουλειάς να πραγματοποιήσουν ανάλογες διαμαρτυρίες, στέλνοντας φωτογραφίες και βίντεο στο email sofr-a@otenet.gr ή στη σελίδα fb της ΔΑΣ δ. Θεσ/νίκης. Όπως και για καταγγελίες, προτάσεις κ.α. να καλούν τα τηλέφωνα 6978594724-6983274135.

«Μένουμε δυνατοί και όχι σιωπηλοί. Αγώνας για να μη μπουν η ζωή και τα δικαιώματα μας σε καραντίνα», αναφέρουν.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ