Skip to main content

Ένταση με διαδηλωτές στον ΣΜΑ Ευκαρπίας πριν τα εγκαίνια(vid)

Οι περίπου 60 διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία του ΣΜΑ επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους αποτρέπουν

Ένταση επικράτησε έξω από τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία, ο οποίος εγκαινιάζεται σήμερα, όταν διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία του επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις εγκαταστάσεις.

Οι περίπου 60 συγκεντρωμένοι, μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του Δικτύου 50 Συλλόγων και Φορέων δυτικής Θεσσαλονίκης, αποπειράθηκαν να εισέλθουν στον χώρο του ΣΜΑ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους αποτρέπουν.

Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι αποδοκίμασαν τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης που βρέθηκαν στο σημείο για τα εγκαίνια.

Οι διαμαρτυρόμενοι διεκδικούν την αποκεντρωμένη διαχείριση με Ο.Δ.Α. (Ορθή Διαχείριση Απορριμμάτων), με μείωση, επανάχρηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και «όχι καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ».

«ΣΜΑ και καύση σκουπιδιών, τον τόπο καταστρέφουν, το μέλλον των παιδιών», είναι ένα από τα συνθήματα που φωνάζουν, ενώ σε ένα πανό αναγράφεται: «Έξω οι προδότες και εγκληματίες πολιτικοί που θέλουν το ΣΜΑ στη Νέα Ευκαρπία».

Το συγκεκριμένο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ, έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους.

Στους χώρους του Σταθμού θα μεταφορτώνεται το 60% των απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης και το σύνολο των απορριμμάτων των Δήμων Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Νεάπολης - Συκεών, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Κορδελιού - Ευόσμου και Χαλκηδόνας, σχεδόν 230.000 τόνοι σκουπιδιών ετησίως.